Rik Verbeeck en zijn kleindochter Celeste aan de slag in de eigen studio.  © Marc Peeters

Zangeres Celeste J. neemt opvallende start: “Leven op een eiland met iemand die je graag ziet”

Herenthout, Itegem -

Met het liedje Leven op een eiland heeft de 19-jarige zangeres Celeste J. uit Herenthout haar allereerste Nederlandstalige single op de markt gebracht. Het arrangement met stevige beat ligt in het verlengde van de hedendaagse muziektrend en werd gemaakt door de opa van Celeste, Rik Verbeeck (79) uit Itegem (Heist-op-den-Berg). Die is al decennia fulltime werkzaam in de muziekbranche.

Marc Peeters

Celeste is gewoon ook de echte naam van de zangeres. “Maar omdat er in Engeland al een soulzangeres is die Celeste heet, heb ik er een J. aan toegevoegd”, verklapt de Kempense Celeste. “Die J. verwijst naar mijn vader Jiver. Die is vrij bekend als kunstenaar die onder meer sculpturen maakt.”

Muziek heeft er bij de jonge zangeres altijd ingezeten. “Toen ik 13 was, heb ik deelgenomen aan The Voice Kids, met een liedje van Bruno Mars. Ik ben doorgestoten tot in de tweede voorronde, maar de televisie heb ik niet gehaald. Toch was de zin om iets met muziek te doen niet uitgedoofd.”

Muses in Motion

Celeste ging zingen bij de band verbonden aan de Herenthoutse dansschool Muses in Motion, met vooral pop op het repertoire. Terwijl ze haar studies vervolledigt, doet ze momenteel podiumervaring op bij de Retro Coverband. Eerder deze maand mochten die groep in Herenthout nog voor sfeer zorgen tijdens de Parkfeesten.

Celeste heeft een herkenbare stem. © Marc Peeters

Dat er vroeg of laat een eigen nummer zou opgenomen worden in de huisstudio van haar grootvader Rik Verbeeck, alias Rick Diver, stond in de sterren geschreven. “Leven op een eiland is een nummer dat gaat over het wonen op een bijzondere plek samen met iemand die je erg graag ziet”, legt Celeste uit. “Het is Nederlandstalig, maar ook dansgevoelig. We merken dat het liedje toch goed scoort op Spotify.”

In het Nederlands

Rik gelooft rotsvast in de kleindochter. “Ik ben al zeer, zeer lang actief in de muziekbranche en heb al honderden zangeressen gehoord en gezien. Het bijzondere aan Celeste is dat ze een zeer herkenbare stem heeft die je er snel kan uithalen. En ik ben niet de enige die dat zegt. In het verleden hebben we al wel eens een cover opgenomen, maar Leven op een eiland is helemaal eigen werk. Zingen in het Nederlands is ook een beetje de trend momenteel. Vandaar dat we daarvoor hebben gekozen. Als beginnende zangeres is het ook belangrijk dat je eerst goed leert stappen voor je sneller wil lopen.”

Met de Retro Coverband trad Celeste J. de voorbije periode meermaals per maand op. De nieuwe single past evenwel niet meteen in het retrorepertoire en staat dan ook niet in de playlist van de band. Het internet zorgt ervoor dat de song toch een publiek bereikt.

‘The Voice’

“In de toekomst komt Engelstalig werk zeker opnieuw in beeld”, verklapt Rik. “Er bestaan plannen om een cover op te nemen van een stevig rocknummer dat goed past bij de stem van Celeste. Momenteel zoeken we nog uit of dat oké is voor de oorspronkelijke uitvoerders.”

Celeste denkt er ondertussen stevig over na om zich nog eens in te schrijven voor The Voice, de uitzendingen te halen en te trachten minstens één coach te laten draaien.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio