© Bart Van den Langenbergh

Georgiërs plegen 31 winkeldiefstallen: duo riskeert 24 maanden cel

Laakdal

Twee Georgische mannen stonden in Turnhout terecht voor een reeks van 31 inbraken in winkels van de Colruyt-groep verspreid over heel België.

Vladimer L. (35) en Konstantine T. (29) liepen op 12 april uiteindelijk tegen de lamp toen ze bij supermarkt OKay in Veerle (Laakdal) een diefstal wilden plegen. “Het duo nam op 31 plaatsen vooral scheermesjes, sigaretten en opzet-tandenborstels mee. De totale buit bedroeg 19.600 euro”, zei openbare aanklager Annelore Kennis op de rechtbank. “De winkeldetective rook in april onraad toen hij het duo bezig zag in de winkel.”

L. kon onmiddellijk worden tegengehouden maar T. vluchtte weg in een auto met Franse nummerplaat. De politie kon die laatste even later ook onderscheppen. “Ze verklaarden dat ze eind maart met het vliegtuig naar België waren gekomen. Omdat ze geen geld hadden om eten te kopen, zijn ze gaan stelen”, schetste de procureur. “Ze zouden ook scheermesjes hebben geschonken aan de personen waarbij ze onderdak kregen maar die uitleg is heel ongeloofwaardig.”

Het Openbaar Ministerie vroeg om het duo te veroordelen tot een gevangenisstraf van 24 maanden en een boete. De verdediging was vragende partij voor een straf met uitstel. Vonnis op 31 augustus. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio