Op de Boerenmarkt van Waarloos wordt druk gekocht. © Gemeente Kontich

Lokale producenten brengen waren aan de man op boerenmarkt van Waarloos

Waarloos -

Het laatste weekend van augustus is het in de Kontichse deelgemeente Waarloos traditioneel tijd voor een gezellige Eco- en Boerenmarkt. Op zondag 28 augustus kan je rechtstreeks bij lokale producenten uit de wijde omgeving groenten en fruit en ander lekkers op de kop tikken en terwijl genieten van allerlei animatie.

De groenten- en fruittelers en producenten en handelaars van andere ecologische, duurzame en fairtradeproducten stellen hun standje op langs de Ferdinand Maesstraat, in de buurt van feestzaal Berkenhof. Daarnaast kan je er ook kennismaken met de ecologische en duurzame initiatieven van verschillende verenigingen en organisaties.

Terwijl je langs de kraampjes flaneert, kan je proeven van verschillende streekproducten en allerlei hapjes die de handelaars aanbieden. Er zijn ook spek met eieren en vers schepijs verkrijgbaar. De organisator, de Landelijke Gilde van Waarloos, zorgt voor bijhorende animatie met onder meer knutselactiviteiten voor de kinderen, demonstraties van oude ambachten en een roofvogelshow. De koninklijke fanfare Sint-Cecilia Waarloos luistert de markt muzikaal op.

De Eco- en Boerenmarkt vindt plaats op zondag 28 augustus van 10 tot 15u.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio