Het doolfhof is intussen al getest en goedgekeurd door de kinderen van zaakvoerders Nico en Sarah van ’t Plekske. © RR

Geitenboerderij ’t Plekske legt voor het eerst maïsdoolhof aan: “Opening vieren we met markt en Vlaamse kermis”

Ramsel -

Bij Geitenboerderij ‘t Plekske in Ramsel (Herselt) opent op zaterdag 20 augustus een maisdoolhof. Voor zaakvoerders Nico Jennes en Sarah Verschoren is het de eerste keer dat ze zo’n initiatief nemen. “Op een stuk grond van anderhalve hectare nabij ons huis op Hoekheide maakten we smalle wegen in de maïs waar je kunt komen verdwalen”, vertellen ze. “Om de opening van het doolhof wat extra panache te geven, breien we er ook een markt en een Vlaamse kermis aan.”

Kristof Van Rompaey

Zaakvoerders Nico Jennes en Sarah Verschoren kochten hun huis in Ramsel in 2014. “We wisten meteen dat we er iets zouden doen met geiten”, zeggen ze. “Na een stevige verbouwing zijn we met onze boerderij begonnen met twee anglo-nubische geiten die Nico al had bij zijn ouders. In 2016 kochten we onze eerste bonte geit Isabel aan.”

Hoevewinkel

De geitenboerderij telt intussen zo‘n veertig dieren. De melk wordt er verwerkt tot ijs, kaas, yoghurt, rijstpap, enzovoort. “Terwijl we onze twee rassen uitbreidden, werd het tijd om te beslissen waar we naartoe wilden”, zegt het koppel. “Voor de melkverwerking vormden we het achterste deel van onze woning om tot een hoevewinkel waar je terecht kunt voor verse, artisanale producten. Je kunt ook een bezoekje brengen aan onze lieve geitjes.”

Zaakvoerders Sarah en Nico samen met hun kinderen en twee van hun geliefde geitjes. © RR

Voor het eerst pakken Nico en Sarah nu ook uit met een maïsdoolhof. Tijdens de opening op zaterdag kun je er terecht van 12 tot 20.30u. Van 13 tot 18u koppelen ze er ook een marktje aan waar twintig verschillende producenten langskomen met hun specialiteiten.

“Met de markt willen we kleine en lokale handelaars steunen en hen de kans geven om aan bekendheid te winnen”, zeggen Nico en Sarah. “We zijn zelf nog maar vier jaar geleden begonnen en weten maar al te goed hoe belangrijk de verkoop via korte keten is. Het aanbod tijdens de markt zal heel gevarieerd zijn: van groenten, fruit, honing en advocaat tot handgemaakte spullen uit wol, hout, leder en meer.”

Volkse spelletjes

Om het geheel gezellig aan te kleden koppelen de zaakvoerders ook een Vlaamse kermis aan de opening van het doolhof. “Je kunt er met het hele gezin en/of vrienden allerlei volkse spelletjes komen spelen, zoals zaklopen, hamertje-tik, teppesol en cornhole. Er is ook een kindergrime aanwezig en we plannen een knutselactiviteit om het bezoek niet te vergeten. Alles is dus voorzien om er een gezellig namiddagje uit van te maken.”

Bij ’t Plekske vind je zowel anglo-nubische als bonte geitjes terug. © RR

Het maïsdoolhof blijft open tot en met 11 september. Je kunt er terecht tijdens de openingsuren van de winkel. “Een bezoekje kost 4 euro. Je krijg daar een bonnetje bij voor een gratis bolletje ijs, gemaakt van de melk van de geiten op de boerderij”, laat Sarah weten.

De eigen geitenmelk wordt bij ’t Plekske verwerkt tot ijs, kaas, yoghurt, rijstpap, enzovoort. © RR

geitenboerderij-t-plekske.webnode.be, www.facebook.com/tplekske

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio