De rotonde op de Herentalse Ringlaan aan McDonald‘s gaat vier opeenvolgende nachten dicht. © Hans Otten

Rotonde vier nachten afgesloten voor herstellingen

Herentals -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat herstellingen uitvoeren aan de rotonde op het kruispunt van de Herentalse Ringlaan met de Augustijnenlaan. Daarvoor gaat het rondpunt aan McDonald’s vier nachten dicht.

“De klinkers van de fietspaden en voetpaden aan de rotonde zijn aan het loskomen en verzakken”, verklaart een woordvoerder van AWV. “Daarom vervangen we de klinkers door asfalt. Die ingreep zorgt voor veiliger fietsverkeer. De rijbaan op de rotonde wordt eveneens opnieuw geasfalteerd. Ook halen we de spoorvorming uit de rijstroken.”

Eerder was door de stad gecommuniceerd dat die ingreep gedurende 48 uur op 16 en 17 augustus zou plaatsvinden, maar AWV heeft een andere aanpak vastgelegd. De aannemer gaat op maandag 22 augustus om 20u aan de slag en werkt door tot de volgende ochtend om 6u. Dat werkritme herhalen de arbeiders ook de drie daaropvolgende nachten, zodat de klus tegen vrijdagochtend 6u afgerond moet zijn. Tijdens die nachtelijke werkzaamheden blijft de rotonde wel volledig afgesloten voor alle verkeer. AWV wijst er verder op dat de operatie weersafhankelijk is.(ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen