Afstudeerders St.-Lukas stellen tentoon in Diesterweg.© Christel Rapier

Domein Diesterweg biedt onderdak aan negen schilders en evenveel stijlen

Kapellen, Kalmthout -

Negen finalisten van de opleiding ‘beeldende kunsten specialisatie schilderatelier’ van de St-Lucas-Academie uit Kapellen stellen vanaf 10 september hun eindwerken tentoon in de vroegere Openluchtschool Diesterweg in Kalmthout.

Domein Diesterweg is een monument dat op zich al een bezoek waard is. Daarnaast tonen Myriam Jadot, Christ’l Lamot, Christel Rapier, Marja De Ruijter, Hélène Harrewijn, Mia Van Hoofstat, Renild De Schutter, Maryse Vermeersch en Mia Van den Bossche er graag hun schilderijen.

Op 17 juli 1904 werd de schoolvilla Diesterweg geopend. Het was meteen ook de eerste openluchtschool in Europa waar zwakke kinderen uit Antwerpen naartoe werden gestuurd om aan te sterken. De beelden van weleer in de oude schoolrefter geven u een idee hoe het er destijds aan toe ging. Diesterweg is een doorleefd pand met een ziel en meteen ook een bijzondere plek om de eindwerken van deze negen afstudeerders en bezielde kunstenaars tentoon te stellen.

Allemaal behaalden ze eerst het diploma algemene schilderkunst en nadien volgden ze nog twee jaar specialisatie. De thema’s en de gebruikte technieken van de negen zijn verschillend en dat komt onder meer omdat ze in de loop van hun leertraject elk een eigen stijl ontwikkelden.

De tentoonstelling loopt de weekends van 10 en 11 september en 17 en 18 september van 11u tot 17u. De toegang is gratis. Zondag 18 september om 16u is er een finnisage met een openingswoord van artistieke directeur, Carla Ferilli en muzikale omlijsting door Kris Doms (One orchestra).

Domein Diesterweg, Acacialaan 35 2920.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio