Er zijn ook kleine klimmetjes in het parcours. ©  WTC De Doortrappers

Wielertoeristenclub De Doortrappers organiseert dertigste veldtoertocht en vierde wegrit

Halle-Zoersel -

WTC De Doortrappers uit Halle-Zoersel organiseert op 21 augustus alweer haar dertigste veldtoertocht en vierde wegrit. De start ligt aan de voetbalterreinen van KFC Halle in Halle-Zoersel. Deelnemers hebben de keuze uit een veldtoertocht met twee verschillende afstanden en een wegrit.

De veldtoertocht volgt een vernieuwd parcours. Deelnemers kunnen kiezen uit een rit van 28 of 48 kilometer. Die voert je mee langs de mooiste veld- en boswegen van de regio. De route is een klein beetje aangepast, wat volgens de organisatie voor verbetering heeft gezorgd en toegankelijker is voor gravelbikes.

“Vanaf de start snel je al vlug richting veld en het Zoerselbos. Het parcours omvat veel draai- en keerwerk met af en toe een korte klim. Van de route is negentig procent onverhard: bospaden, zandwegen, gravelpaden en singletracks wisselen elkaar af doorheen de bossen rondom Halle-Zoersel. De route is niet beschikbaar in GPX-bestanden, omdat bepaalde stukken in de route privaat eigendom zijn en alleen op 21 augustus toegankelijk zijn met toestemming van de eigenaars. Aan de rand van de Oelegemse bossen is er mogelijkheid tot pauze. Deelnemers krijgen er een sportdrank en iets te eten.”

 ©  WTC De Doortrappers

Voor het vierde jaar pakt de wielertoeristenclub ook uit met de ‘Walter Van Den Eynden Classic’, een wegrit van 75 kilometer door de Zuiderkempen.

Deze rit wordt ter beschikking gesteld via GPX. Vanwege een aantal trajecten die enkel toegankelijk zijn voor fietsers kunnen volgauto’s niet mee.

Praktisch

Inschrijven en vertrek van 7.30 uur tot 10.30 uur aan KFC Halle (Lotelinglaan 3, Halle-Zoersel). De drie ritten zijn bewegwijzerd. Deelnameprijs veldtoertocht (28 of 48 km): 4 euro leden Vlaamse Wielrijdersbond (VWB), 6 euro voor niet-leden, deelnameprijs Walter Van Den Eynden Classic: 2 euro voor VWB-leden, 4 euro voor niet-leden.

Na afloop van de tocht is er de mogelijkheid tot afspuiten van de fiets en douchen. Er is ook een bewaakte fietsenparking. Na de veldtoertocht en wegrit kan je iets blijven drinken aan het overdekte buitenterras van voetbalclub KFC Halle.

Alle info: www.dedoortrappershalle.be

De Halse en Oelegemse bossen. ©  WTC De Doortrappers

kma

Vastgoed

Jobs in de regio