Evarist Verlinden op bezoek in zijn geboortedorp.  © Jos Vermeulen

Pater Evarist op 89-jarige leeftijd overleden

Noorderwijk

In het Missiehuis van Scheut in Schilde is vorige week woensdag pater Evarist Verlinden overleden. Evarist was afkomstig uit Noorderwijk (Herentals), waar hij volgens de rouwkaart op 29 oktober 1932 de gave van het leven mocht ontvangen. Later dit jaar zou de man zijn 90ste verjaardag vieren.

De jonge Evarist koos snel voor een religieus bestaan. Al op 8 september 1952, net voor zijn 20ste, werd hij door zijn geloften Missionaris van Scheut. Hij werd tot priester gewijd op 4 augustus 1957. In 1964 vertrok hij als missionaris naar de Filipijnen, waar hij werkzaam was als priester, maar ook als stichter van en professor aan de afdeling psychologie en counselor in de universiteit van Sint-Louis in Baguio City.

Hij keerde terug naar België in 2017 en genoot van een welverdiende rust in het Missiehuis van Kessel-Lo en later in Schilde. Daar is hij rustig ingeslapen. Bij een van zijn bezoekjes aan Noorderwijk werd bovenstaande foto gemaakt.

De afscheidsplechtigheid vindt plaats door in de kapel van de Missionarissen van Scheut op de Brasschaatsebaan in Schilde op donderdag 18 augustus om 10u. Na de uitvaart wordt de urne bijgezet op de begraafplaats aldaar. (mph)   

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio