©  REUTERS

Elon Musk geeft toe dat tweet waarin hij beweerde Manchester United te kopen een grap was: “Ik ga geen sportclubs kopen”

Tesla-topman Elon Musk heeft dinsdag op Twitter gezegd dat hij de Britse voetbalclub Manchester United zou kopen. “Geen dank”, schreef hij erbij. Ondertussen heeft de ondernemer laten weten dat het een grap was.

Bron: BELGA

“Nee, het is een grap (...). Ik ben niet van plan om sportclubs te kopen”, corrigeerde de ondernemer, nadat zijn tweet op enkele uren tijd bijna 500.000 “likes” had verzameld. Ook schrijft hij erbij dat - mocht hij het toch ooit doen - het sowieso Manchester United zal zijn, zijn favoriete voetbalclub.

De miljardair plaatst wel vaker grappig bedoelde tweets die achteraf niet waar blijken te zijn. Eerder dit jaar bood Musk wel aan om Twitter te kopen. Dat leidde tot een koopovereenkomst die intussen bij de rechtbank ligt, omdat Musk zich wil terugtrekken. 

De tweet over Manchester United kwam na een andere tweet van Musk waarin hij “verduidelijkte” de linkerhelft van de Republikeinse partij en de rechterhelft van de Democratische partij te steunen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Amerikaanse familie Glazer is sinds 2005 eigenaar van Manchester United en bezit ook de American Football-club Tampa Bay Buccaneers uit Florida. Fans van Manchester United hebben zich tegen de familie gekeerd, omdat de club de laatste tijd mindere resultaten neerzet.

Vastgoed

Jobs in de regio