©  BELGA

Dit zijn de criteria waar belofteteams aan moeten voldoen, opleidingsregel zorgt voor puzzelwerk

Voor U23-teams die in eerste nationale aantreden gelden dezelfde regels als voor jongerenploegen die in de Challenger Pro League actief zijn. Zo mag elk belofteteam slechts één speler in de kern hebben die vrij is van leeftijdsbeperkingen - in het geval van Antwerp is dat Biset - op voorwaarde dat die in het seizoen geen officieel duel in het eerste elftal afwerkt. Maar daar stopt het niet.

Een overzicht.

- Spelers die in de laatste match van het eerste elftal minstens 45 minuten tussen de lijnen stonden óf aan de aftrap verschenen, worden uitgesloten van deelname aan de eerstvolgende U23-wedstrijd. Bijkomende restrictie: wie na zes officiële duels van de A-ploeg twee derde van de matchen als starter in de A-ploeg begon of twee derde van de wedstrijden minstens 45 minuten speelde, is niet inzetbaar bij de U23.

- Voor A-kernspelers die herstellen van een blessure, geldt het volgende: wanneer zij de laatste zes officiële duels van het eerste elftal hebben gemist en een doktersbewijs van hun blessure kunnen voorleggen, mogen zij maximaal twee matchen afwerken bij de beloften. Deze uitzonderingsregel is slechts op één speler per match van toepassing.

- Minstens de helft van de ingeschreven spelers op het wedstrijdblad (9 van de 18) moet drie jaar opgeleid zijn in de eigen jeugdacademie (en dat voor hun 21ste). Daarenboven moet twee derde van de spelers op het wedstrijdblad opgeleid zijn door een Belgische club.

LEES OOK. Antwerpse beloften van Gill Swerts en speler/assistent Maxime Biset beginnen vandaag aan competitie: “Behoud is ons doel”

Vastgoed

Jobs in de regio