Ook overdag een massa bezoekers. © rr

Recordaantal bezoekers op Lichtfeesten en San Luce

Reet -

De organisatie van de Lichtfeesten beleefde hun drukste editie ooit. Wat 64 jaar geleden startte als een straatfeest van enkele buren kon dit jaar op ruim 21.000 bezoekers rekenen. Ook het festival San Luce kende een schitterende editie met een massale opkomst.

 

DE4 zwoele zomeravonden zorgden voor propvolle terrassen. © rr

De organisatoren van de Reetse Lichtfeesten evalueerden meteen na hun 64ste editie hun driedaagse. De heerlijke zomeravonden zorgden ervoor dat een massa volk in de straten van de Predikherenhoevewijk wandelden. Ze genoten onder meer van de 350 verlichte huizen en tuinen, de verschillende themabars of de fotozoektocht.

De retrokoers in de Predikherenveldenwijk.© rr

Deze combinatie trok dit jaar een recordaantal mensen. “Ondanks de hitte overdag was de opkomst voor de middagactiviteiten ook nog steeds goed”, zegt voorzitter Dieter Wilssens. “De oldtimerrally en vooral de Retrokoers waren publiekstrekkers.”

De ploeg achter het festival San Luce. © rr

“Ook ons San Lucefestival kende twee topdagen met veel ambiance, veel bezoekers en geen problemen. Zondagavond sloot deze driedaagse af met meer dan 600 aanwezigen voor ‘Lichtfeesten Zingt’. In totaal telden we meer dan 21.000 bezoekers wat een record is.”

In 2023 staat de 65ste editie geprogrammeerd op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 augustus.  (jw)

Op naar volgende Lichtfeesten. © rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners