Yevgueni is een van de toppers op Rijmrock dit weekend. © Diego Franssens

De speciale band tussen Yevgueni en Rijmrock, dat dit weekend tiende verjaardag viert: “Ook al treden we er niet op, kom ik met plezier naar het festival”

Rijmenam -

Yevgueni is naast Raymond van het Groenewoud, The Sore Losers, Fixkes en De Mens een van de blikvangers op de tiende editie van het Rijmenamse rockfestival Rijmrock. Dat vindt dit weekend op zaterdag en zondag plaats. “We spelen net voor Raymond. Dat blijft een eer”, zegt frontman Klaas Delrue.

Erik Van Eycken

Dubbel feest in Rijmenam dit weekend. Rijmrock verdubbelt de festivaldagen van één naar twee en heeft een bijzonder mooi programma klaar. Een van de blikvangers is Yevgueni, met de Mechelse frontman Klaas Delrue. De band stond vijf jaar geleden al eens op het podium op het Stationsplein en mag dat nu overdoen, weliswaar in Domein Sluyts (Kastanjebos), de nieuwe locatie. “Het blijkt een unieke plek te zijn, ik ben zeer benieuwd”, zegt Klaas Delrue, zanger en frontman van Yevgueni.

Hij herinnert zich nog levendig het optreden van vijf jaar geleden. “Dat was een groot feest. Ik weet nog dat ik er na ons concert lang ben blijven hangen en dat ik verrast was door de opkomst. Ook onze collega’s van Walrus, met toetsenist Geert Noppe die ook deel uitmaakt van Yevgueni, trad er op. Het was uitzonderlijk leuk”, zegt Delrue.

De band speelde in 2017 al op het Stationsplein in Rijmenam. © Erik Van Eycken

De zanger en gitarist heeft een speciale band met Rijmrock. “Ook al treden we er niet op, ga ik kijken. Net als elk jaar zak ik opnieuw met de fiets af. Rijmenam ligt op een boogscheut van Mechelen.”

Klaas Delrue wil zondag het tienjarige bestaan van Rijmrock extra in de verf zetten met een knaloptreden. “Het programma ziet er geweldig uit. We spelen net voor Raymond van het Groenewoud, dat is en blijft een eer. We leerden Raymond enkele jaren geleden via Radio 2 kennen en coverden zijn hit Bierfeesten. Maar ook leden van andere bands zijn bijzonder goeie collega’s. De leden van Fixkes zijn echt toffe mannen”, stipuleert hij. “En natuurlijk kijk ook ik uit naar het optreden van De Mens. Die naam is altijd een garantie voor een goed optreden.”

Dorpsmens

Wat maakt Rijmrock zo charmant? “Het festival begon met bescheiden ambities en groeide inmiddels uit tot een regionale topper. Het charmeert de bewoners en Rijmenam is duidelijk een hechte gemeenschap. Ik ben zelf een dorpsmens en hou van dit type van festivals.”

Yevgueni speelt deze zomer tien keer live. Naast Rijmrock speelde de band al op Dranouter en heeft over twee weken nog Waregem Koerse en in september Nerorock in het verschiet. “Net als voor andere bands is het voor ons een topzomer na corona”, geeft hij toe.

Ook tijdens andere gelegenheden, zoals hier aan de Krankhoeve, was Klaas Delrue al te gast. © Erik Van Eycken

Voor de organisatie is het een blij weerzien met Klaas Delrue en Yevgueni. “Doorheen de jaren zijn we goeie vrienden geworden. We gaan regelmatig samen iets drinken of gaan naar het voetbal”, zegt co-organisator Raf Van Assche. “We zochten dit jaar voor ons tienjarig bestaan twee bands die echt het verschil hebben gemaakt op Rijmrock. Dat zijn De Mens en Yevgueni.”

“De ticketverkoop gaat traag, maar we zien sinds enkele dagen een serieuze versnelling. Mensen komen, maar betalen vaak aan de kassa. Men vergeet echter dat we aan de kassa geen combitickets verkopen. Dit kan alleen online”, waarschuwt Van Assche.

Voor zaterdag betaal je 20 euro, voor zondag 25. Een combiticket kost 40 euro.

Rijmrock voor derde leeftijd

De organisatoren hebben nog een verrassing in petto. Rechtover het Kastanjebos ligt woonzorgcentrum Zonneweelde. “Ook voor onze senioren willen we iets doen. Op zondag tussen 14 en 16u kunnen ze gratis bij ons terecht voor een koffie met gebak. De directie van Zonneweelde reageerde bijzonder enthousiast. Een dj-collectief onder de noemer Radio Kastanjebos brengt aangepaste muziek.”

Info en tickets: www.rijmrock.be

Directrice Diane Warnink van woonzorgcentrum Zonneweelde was meteen enthousiast. © Erik Van Eycken

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio