De zomerbar T. Zomert aan het kasteel van Tielen pakt op zaterdag 20 augustus uit met een gratis festival met Kempense groepen. © RR

Festival met Kempense groepen brengt Tielense zomerbar onder stoom: van Kriep tot Hukkelfukkers

Tielen -

De uitbaters van zomerbar T. Zomert in Tielen aan het kasteel van Tielen (Kasterlee) pakken op zaterdag 20 augustus uit met een gratis muziekfestival. Op de affiche staan alleen Kempense groepen zoals Kriep en De Hukkelfukkers.

Bart Van den Langenbergh

De zomerbar T. Zomert in Tielen sluit bijna de deuren, maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot. Op zaterdag 20 augustus pakken uitbaters Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande uit met een gratis festival met Kempense groepen in de pittoreske omgeving van het kasteel in Tielen.

De voorbije weken streken er al sporadisch enkele bands neer aan het kasteel maar zaterdag is dat in de vorm van een echt festivalletje. De deuren van de zomerbar openen om 13u, waarna Kriep de spits mag afbijten. Kriep is een vijfkoppige classic rock coverband uit Gierle (Lille) en omgeving. Om 16u is het de beurt aan Wilma & The Freds, een groep die nummers van vroeger en nu in verschillende stijlen brengt. ’t Orkest Charel Van Gool mag er om 18u een lap op geven met de meest pakkende smartlappen en levensliederen.

De Herentalse gitarist en zanger Bart Buls verwent om 20u het publiek in de zomerbar. Bart Buls verdiende zijn sporen onder meer al bij de begeleidingsgroepen van Guy Swinnen en Roland. De Lichtaartse band De Hukkelfukkers is zaterdag vanaf 22u de absolute topact. De Hukkelfukkers zijn moderne rocktroubadours die garagerock in een sappig Lichtaarts dialect brengen. De lokale rockhelden stonden begin juli ook nog op het podium van Sjock in Gierle.

Het seizoen van de zomerbar in Tielen sluit op zondag 28 augustus van 9u tot 17u echt af met een brocante markt. De toegangsprijs bedraagt dan twee euro.

De Hukkelfukkers uit Lichtaart sluiten het festivalletje aan de Tielense zomerbar ‘waardig’ af. © RR

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio