©  BELGA

Opluchting bij Kevin Borlée: “Geen spierscheur, dus probeer ik me klaar te stomen voor 4x400 meter”

Goed nieuws voor Kevin Borlée. Onze landgenoot heeft op Instagram een blessure-update gegeven na zijn opgave in de halve finale van de 400 meter op het EK in München. “Ik heb geen spierscheur”, klonk het opgelucht bij de 34-jarige sprinter.

Jens JacobsBron: BELGA

“Het was geen makkelijke dag”, begon Borlée zijn post. “Ik voelde mijn hamstring opspannen op de piste en moest stoppen. Na een controle bij de dokter lijkt het dat het enkel om spierspanning gaat, geen spierscheur. Samen met de medische staf gaan we er alles aan doen om mij klaar te krijgen voor de 4x400 meter.” 

De Belgian Tornados werken vrijdagvoormiddag (omstreeks 11u10) hun reeks af. Zaterdagavond (om 21u15) staat de finale van de 4x400 meter op het programma. De Belgen zijn titelverdediger. Met broer Dylan Borlée kon één landgenoot zich plaatsen voor de mannenfinale van de 400 meter op het EK. Die wordt woensdagavond (om 21u43) gelopen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek