©  BELGA

Brons! Robbe Ghys en Fabio Van den Bossche bezorgen ons land knappe medaille in de ploegkoers op EK in München

Robbe Ghys en Fabio Van den Bossche hebben ons land een nieuwe medaille bezorgd op het EK in München. In de ploegkoers leken onze landgenoten lang op weg om net naast het podium te vallen, maar na een bonusronde halfweg koers, kwamen onze landgenoten toch op een medailleplaats terecht. Het goud was voor Duitsland.

Jens Jacobs

Met Robbe Ghys en Fabio Van den Bossche kregen we op het laatste nummer in het baanwielrennen vandaag nog een grote kans op een medaille. Onze landgenoten lieten ook meteen blijken dat ze hun zinnen hadden gezet op een medaille op dit EK. Maar ook de Fransen, de Duitsers en de Nederlanders hadden hun hoop gevestigd op een EK-medaille in de ploegkoers.

Ghys en Van den Bossche mengden zich meteen in de sprints, maar de grote buit wegkapen lukte niet. Door de bijzonder hoge snelheid waarmee de duo’s rondreden, was een bonusronden nagenoeg uitgesloten. De sprints zouden dus nog belangrijker worden dan ze al waren.

 ©  BELGA

In een koers die meermaals opgeschrikt werd door valpartijen, leken onze landgenoten lang net naast het podium te grijpen. Maar halfweg trokken onze landgenoten toch ten aanval. Met de hulp van de Fransen en de Duitsers werd er toch een bonusronde bij mekaar gereden. Vooral Nederland was daar de dupe van.

Voor het goud kwamen onze landgenoten nooit echt in aanmerking. Kluge en Reinhardt toonden zich bijzonder sterk en maakten elke aanval van de Fransen en de Belgen onschadelijk. Vervolgens kaapten ze ook nog eens heel wat punten weg in de sprints. Met meer dan 100 punten was hun zege dan ook meer dan verdiend te noemen. Ghys en Van den Bossche probeerden nog wel het zilver weg te kapen, maar Frankrijk kwam niet meer in de problemen.

Het is al de vijfde medaille voor de Belgische baanwielrenners in München. Lotte Kopecky won de afvalling en de puntenkoers. Robbe Ghys, werd vicekampioen in de puntenkoers. Jules Esters pakte brons in de afvallingskoers. Op de weg voegde Tim Merlier een zesde medaille toe aan de Belgische medailleoogst op de Europese kampioenschappen. Hij sprintte naar brons in de wegrit.

LEES OOK. Ghys en Van den Bossche bezorgen België vijfde medaille op EK piste: “Wat een manier om af te sluiten”

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio