De opnames vonden afgelopen maart in het zonnige Marbella plaats. © VTM2

Charlotte (24) uit Lippelo wil nieuwe ster van Regi worden: “Intimiderend om voor hem te zingen”

Lippelo -

Regi opent donderdag opnieuw de deuren van zijn Regi Academy, waarin hij nieuw muzikaal talent zoekt. Wie wordt de opvolgster van vorige laureate Pauline? Misschien is het wel Charlotte Canoot uit Lippelo (Puurs-Sint-Amands). “Als ik win, wil ik in het Nederlands gaan zingen”, zegt die.

Tom Vets

De opnames vonden afgelopen maart in het zonnige Marbella plaats. “Stiekem hoopte ik daar wel op”, lacht Charlotte. “Vorig seizoen had Regi zich laten ontvallen dat de opnames in Oostende plaatsvonden door de coronamaatregelen, en dat hij voor de toekomst hoopte op zonnige oorden. Ik dacht al dat dit een hint was voor het nieuwe seizoen.”

Wie de wedstrijd wint, zingt de nieuwe single van Regi in en brengt die ook in het Sportpaleis. Het is niet de eerste keer dat je Charlotte ziet in een talentenjacht op tv. “Wel de eerste keer dat ik meedoe aan een programma waarin ze zoeken naar zangtalent. Jaren geleden, ik moet ongeveer 15 geweest zijn, deed ik mee aan een wedstrijd waarin ze schermgezichten zochten voor VTMKzoom. Daarin schopte ik het tot de laatste vijf kanshebbers. Eerder dit jaar waagde ik mijn kans om Ketnet-wrapper te worden, maar haalde ik de shortlist niet. Sinds ik aan het zingen ben geslagen, merk ik dat muziek nog meer mijn ding is dan presenteren. Al sluit ik ook daarin niets uit voor de toekomst.”

Junior Eurosong

Op jonge leeftijd wou Charlotte al meedoen aan Junior Eurosong. “Ik heb dikwijls mijn kans gewaagd, maar ik raakte nooit door de preselecties. Ik mocht dus nooit naar de eerste ronde op het scherm. Waarop mijn moeder heeft gezegd om zanglessen te nemen. Na enkele maanden bleek mijn stem toch vooruitgang te boeken, en zo rolde ik alsnog in het muziekwereldje.”

Charlotte hoopt een plekje in de volgende ronde te verzilveren met haar vertolking van Zo ver weg, een nummer dat Regi, Jaap Reesema en Olivia twee jaar geleden bewerkten voor Liefde voor Muziek. “De keuze was vrij makkelijk omdat ik koos voor het nummer waarin ik me het best voelde, en ik had dat nummer al vaak gezongen.”

Coverbandjes

Tijdens haar performance zat Jaap Reesema vlak voor Charlotte. Intimiderend? “Die zag er best vriendelijk uit en dat was ook zo”, lacht ze. “Ik vond het meer intimiderend om Regi voor mijn neus te hebben. Om de een of andere reden leken die andere juryleden toegankelijker.”

Charlotte zong de afgelopen tijd in coverbandjes, iets waar Regi het moeilijk mee heeft. “Ieder zijn mening, maar ik voel me goed als ik zing in een coverband. Ik denk dat het er bij hem om ging dat mensen in een coverband zeer uiteenlopende nummers en stijlen zingen, en volgens hem daardoor wat eigenheid verliezen. Dergelijke mensen zijn heel allround, maar kunnen minder in een muzikaal hokje gestopt worden. Ik denk dat hij er dus mee bedoelde dat zulke stemmen minder uniek zijn.”

Nederlands

In het dagelijkse leven is Charlotte net veranderd van job. “Ik was medewerkster op een middelbare school, maar ga nu aan de slag als recruiter. Ik deed mijn vroegere job graag, maar in het onderwijs krijg je te maken met vaste benoemingen en uren die vrij moeten zijn. Ik had echter slechts een vervangingscontract en er was geen reden om mij nog te houden.”

Mocht Charlotte uiteindelijk winnen, verkiest ze om in het Nederlands te blijven zingen. “Ik vind de Engelse taal heel mooi, maar mijn uitspraak is niet zo goed. En als je in een bepaalde taal zingt, moet je die wel machtig zijn, vind ik. Ik weet niet goed waarom sommige mensen vinden dat in het Nederlands zingen moeilijker is dan in het Engels, bij mij is het net omgekeerd.”

Regi Academy, VTM2, do om 20.30u

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio