Naar aanleiding van het twintigjarig bestaan van Tracé in 2017 zetten Dirk Van Tongerlo (links), Ina Borgers, Stef Van Eyck en Ivan Janssens de geschiedenis van het cultuurstation op papier. © Marc Wouters

Cultuurstation Tracé viert zilveren jubileum met tentoonstellingen en optredens. “Iedereen kan een creatieve bijdrage leveren”

Ekeren -

Cultuurstation Tracé aan de Veltwijcklaan 222, bestaat in september 25 jaar. Tracé is een vereniging die een breed scala aan culturele activiteiten herbergt in het voormalige station van Ekeren. Vijf jaar geleden, toen Tracé zijn twintigste verjaardag vierde, werd het verhaal van de vereniging in een lijvig document opgetekend.

Een beeld uit de pionierstijd met Stef Van Eyck, Ingrid Van der Heyden en wijlen Jan Schutters. © Marc Wouters

“We staan nu vijf jaar verder en schrijven een vervolg aan ons verhaal”, zegt voorzitter Stef Van Eyck. Het zilveren jubileum van Tracé wordt in september flink in de verf gezet. “De muren van de tentoonstellingsruimte in het voormalige station van Ekeren zullen van vloer tot plafond bekleed worden met canvas. Tijdens de openingsuren wordt de gelegenheid geboden om een bijdrage aan het kunstwerk te leveren”, weet Van Eyck. Speciaal voor het zilveren jubileum worden workshops georganiseerd voor kinderen van de Ekerse basisscholen.

Werken van de oprichters van Tracé zijn prominent aanwezig in de tentoonstellingsruimte. We zien werken van Charly Vallet, Chris De Pauw, Els Van Loon, Ingrid Van Der Heyden, Jan Verschueren, Marc Daneels, Paul De Roy en Stef Van Eyck. Stadsdichter Kris Van den Bosch zal 6 gedichten tonen aan het station en op het perron.

“Aftrap gebeurt op zaterdag 3 september om 14u. Iedereen is welkom om vanaf dan ons reuzegrote canvas te helpen vullen met creaties”, zegt Jo Wetzels. Jo verzorgt sinds kort de communicatie met de buitenwereld.

Optredens

De galerij en het atelier is open zaterdag 3, 10 en 17 september en op zondag 4, 11 en 18 september van 14 tot 18u. Woensdag 7, 14 en 21 september van 19.30 tot 22u. De podiumactiviteiten worden verzorgd door het district. Op zaterdag 10 september om 20u is er jazz met GRØM met Philippe Posson (sax), Ivo Tops (slagwerk), Kris van Mol (gitaar) en Rafael Jacobs (bass). Zaterdag 17 september zijn om 20u Madeleine Nieuwlaat, José Hernandez en Inges Doms te gast in jubilerend Tracé.

In Cultuurstation Tracé kan je tijdens het jaar deelnemen aan diverse workshops onder begeleiding van ervaren lesgevers. Er worden ook regelmatig jazz sessies en concerten georganiseerd. De twee wekelijks wisselende tentoonstellingen bieden de gelegenheid om het werk van kunstenaars uit diverse disciplines te ontdekken. Bovendien is Tracé een aangename plaats om elkaar te ontmoeten in een huiselijke sfeer. (mawo)

https://tracecultuurstation.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio