© Politie Antwerpen

Dealers opgepakt na uitwisseling aan premetrostation Elisabeth

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft de voorbije dagen verschillende dealers opgepakt. Bij een huiszoeking bij een van hen nam de politie 1.600 euro, 22 gram cocaïne en iets meer dan een gram cannabis in beslag.

jtp

Het drugsondersteuningsteam (DOT) hield zondag toezicht in de omgeving van het premetrostation Elisabeth. Het team zag hoe twee personen iets uitwisselden. “De koper werd gecontroleerd en hij bleek effectief net drug gekocht te hebben”, zegt de politie. “De vermoedelijke verkoper werd ook aan de tand gevoeld. De 32-jarige verdachte verblijft illegaal in ons land en had drugs op zak.” De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Het DOT pakte ook twee andere verdachten op die opvielen in hun huurwagen door een sportieve rijstijl. “Het team hield hen even in de gaten en stelde vast dat ze op een gegeven moment iets uitwisselden met iemand die kortstondig in de auto stapte”, aldus de politie, die in het verdere onderzoek enkele huiszoekingen uitvoerde. Daarbij werd 1.600 euro, 22 gram cocaïne en iets meer dan een gram cannabis in beslag genomen, net als de huurwagen. “Dat was al de vijfhonderdste wagen die het DOT in beslag nam”, stelt de politie.

Scooter en step

Vrijdag pakte het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Centrum een 21-jarige jongeman op die met de step richting Amerikalei was gebold. Hij werd gecontroleerd toen hij terug buiten kwam uit een pand en had geld en een kleine hoeveelheid marihuana op zak. Ook die man verbleef illegaal in ons land en werd na voorleiding bij de onderzoeksrechter aangehouden.

Tot slot pakte de politie ook drie verdachten op na een drugsdeal in de Vekestraat. “Op 11 augustus reden twee personen nogal gehaast met hun scooter over de Paardenmarkt”, zegt de politie, die zag hoe een van de twee in de Vekestraat een woning binnenstapte waarvan de politie vermoedde dat er drugs verkocht werd.

“Toen hij buiten kwam, werd hij door het wijkondersteuningsteam (WOT) West gecontroleerd. De jongeman had binnen net drugs gekocht. Wat verder onderzoek bracht het WOT tot bij de drugsdealer waar een huiszoeking op volgde”, zegt de politie. Daar werden nog twee verdachten gearresteerd. Een van hen bleef na voorleiding aangehouden.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio