Arnout Geys (links) overhandigt de cheque van 1.000 euro aan Karel Verbist en Black Eagle. © Stijn Van de Sande

Racing-supporters overhandigen 1.000 euro aan Kinderkankerdag na wandeling naar Scherpenheuvel

Mechelen -

Enkele supporters van Racing Mechelen schonken dinsdag een cheque ter waarde van 1.000 euro aan de Nationale Kinderkankerdag, die ieder jaar plaatsvindt in ZOO Planckendael. Nadat Racing kampioen speelde, wandelden de supporters en de toenmalige coach naar Scherpenheuvel voor het goede doel.

Stijn Van de Sande

Het idee voor de 43 kilometer lange wandeltocht kwam van fervent Racing Mechelen-supporter Arnout Geys en toenmalig coach Dave De Herdt. “Als Racing kampioen zou spelen, dan zouden we samen naar Scherpenheuvel wandelen”, zegt Geys. “Uiteindelijk werden we ook effectief kampioen en op 28 mei begonnen we met een tiental mensen aan de wandeltocht. Het was zwaar, maar iedereen heeft de eindmeet gehaald.”

De supporters lieten zich sponsoren. “We vroegen de mensen om te storten op het rekeningnummer van de Nationale Kinderkankerdag, die ieder jaar in Planckendael plaatsvindt”, klinkt het. “De oprichter, Karel Verbist, is een Racinger, maar ook Black Eagle zet al sinds het begin trouw zijn schouders onder het initiatief. Hij is misschien wel één van de bekendste supporters van onze club. We moesten dan ook niet lang nadenken over welk goed doel we wilden steunen.”

“Met plezier, maar tegen onze goesting”

Voor de Kinderkankerdag, die al sinds 1993 georganiseerd wordt, is de cheque van 1.000 euro meer dan welkom. “Want het wordt steeds moeilijker om een initiatief als het onze te organiseren”, zegt Verbist. “Alles kost meer geld en ik word ook al een dagje ouder. Maar toch blijven we ons inzetten en wordt er een nieuwe generatie klaargestoomd om de organisatie over te nemen. Met de Kinderkankerdag kunnen we ieder jaar zo’n vierhonderd kinderen met kanker uit heel België een leuke en zorgeloze dag bezorgen.”

“Dat doen we ieder jaar met veel plezier, maar tegen onze goesting”, zegt Black Eagle. “Want we zouden natuurlijk liever hebben dat de Kinderkankerdag niet moest bestaan. Ik herinner mij hoe mijn vrouw en ik na de eerste editie wenend thuiskwamen. Het is een heel harde dag voor ons, maar voor de kinderen is het enorm belangrijk dat het initiatief kan blijven bestaan.”

De Nationale Kinderkankerdag vindt dit jaar plaats op zondag 2 oktober. (svds)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio