© ATV

Nu hittegolf stilaan gaat liggen: mogen we afkoeling verwachten in provincie Antwerpen? “Toenemende kans op buien”

Puffen en zweten, dat moet zowat de samenvatting zijn van de afgelopen dagen. “Maar vanavond en morgen is er een toenemende kans op buien voor de provincie Antwerpen”, zegt VRT-weerman Frank Deboosere. En dus is er afkoeling op komst.

Dante Bellon

“Er gaan zeker plaatsen zijn in de provincie Antwerpen waar te veel regen gaat vallen”, zegt Frank Deboosere. “Als er zo’n veertig liter regen per vierkante meter valt op een uur tijd en de bodem is doorlatend, dan spreek je van wateroverlast. Maar nu is de bodem zo droog dat zelfs tien liter lokaal al voor overlast kan zorgen. Hou er wel rekening mee dat dit lang niet overal het geval zal zijn. Het is momenteel onmogelijk om concrete locaties mee te geven.”

Wat Deboosere wel met zekerheid kan vertellen, is dat de temperatuur wel degelijk zal dalen. “De buien bewegen vrij traag, waardoor er dus wel wat neerslag zal vallen op één specifieke plek. Met buien en onweders krijgen we ook automatisch afkoeling. Vandaag is het nog 25 tot 28 graden in de provincie Antwerpen, morgen zal dat al wat minder zijn.”

De weerman heeft ook nog een tip voor de komende uren en dagen. “Voor mensen met een regenput is het nu het moment om water op te slaan. Dat kan zeker geen kwaad, want er komt een periode aan waar er wel wat regen zal vallen. De kans op regen is bestaande tot en met maandag, nadien zal het weer wat warmer worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER