De Havenfeesten in Emblem zijn altijd een voltreffer. ©  Sylvain Liekens

Duizenden bezoekers verwacht op 24ste Havenfeesten

Emblem -

Na twee coronajaren, zijn de 24ste Havenfeesten in Emblem helemaal terug. Komend weekend kan u er op de dode arm van het Netekanaal op de rommelmarkt komen snuisteren en tegelijk genieten van de randanimatie of een havenvaart meepikken.

VVW Jachthaven Emblem, te bereiken via het zandpad naast Liersesteenweg 141 (naast bedrijf Gostar), zorgt traditioneel elk voorlaatste weekend van augustus voor Havenfeesten om de einde-van-de-vakantieblues te bestrijden.

Vrijdag 19 augustus starten de feesten met een karaoke-avond vanaf 20u, onderbroken om 22u door een openingsvuurshow.

De rest van het weekend presenteert het evenementencomité, geleid door Inge van den Brekel, weer een uitgebreide affiche met op zaterdag 20 augustus optredens van goochelaar Carlos, Tres Hombres no Trumpets, die bluesy moerasmuziek brengen en Plug it in met coverrock. ‘s Avonds is er weer een vuurshow. Stijn VM is de DJ/MC van dienst.

Op zondag 21 augustus zijn er optredens van goochelaar Carlos, The High Hopes (winnaar Nief Talent 2020) en Redhead Neighbour die country en rock & roll brengen en de feesten afsluiten.

Tijdens de rommelmarkt op zaterdag en zondag zijn er demonstraties met miniatuurschepen.

Voorts is er uitgebreide animatie voor jong en oud, zoals een tochtje in een kano of met een motorjacht, een springkasteel, dartswedstrijd, open steiger, klimmuur en kindergrime.

Aan drank en eten is er nooit gebrek in Emblem. kma

Vastgoed

Jobs in de regio