Straks winkel in de Albert Heijn in Zoersel, als het van de gemeente afhangt liever niet. ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gemeente Zoersel onderzoekt welke stappen het nog kan ondernemen tegen komst Albert Heijn

Zoersel -

De gemeente Zoersel is verbaasd dat Blauw Bloed, de franchisenemer van Albert Heijn, nu toch van het provinciebestuur een vergunning heeft verkregen voor een supermarkt in het nieuw winkelpark aan de Rodendijk.

Vorig jaar weigerde de deputatie die omgevingsvergunning nog in beroep, maar er volgde een nieuwe licht gewijzigde aanvraag. Het college van burgemeester en schepenen weigerde opnieuw, waarop Blauw Bloed nu in beroep wel een vergunning kreeg bij de deputatie.

“Dat verbaast ons, want een supermarkt kan normaal niet op deze plaats volgens het PRUP”, reageert burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA). “We zijn hier altijd duidelijk in geweest, ook naar anderen toe. Onze bezorgdheden over de verkeersstromen op de Rodendijk, als daar nog een supermarkt bijkomt, blijven. Zijn er wel voldoende parkeerplaatsen, want eigenlijk is het winkelpark niet voorzien op een supermarkt?”

Dit soort openingstaferelen binnenkort ook in Zoersel? ©  RR

Voor het college van burgemeester en schepenen is het ook een principekwestie, omdat ze zelf altijd rechtlijnig in hun mening zijn geweest. “Daarom gaan we met onze raadsman bekijken of we naar de Raad voor Vergunningsbetwisting kunnen stappen om deze supermarkt alsnog tegen te te houden. Als dit zinvol is, tenminste.”

Albert Heijn zou komen tegenover Action en Kruidvat, helemaal achteraan het nieuw winkelpark. Die achterste gebouwen staan nog altijd leeg.  kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio