Modecenter Rommens aan de Rodendijk in Zoersel, sinds 1981 een vaste waarde. ©  kma

Fashion Society neemt twee winkels van Modecenter Rommens over, naam wijzigt in 2023

Kalmthout, Zoersel -

Modecenter Rommens, met vestigingen op de Kapellensteenweg in Kalmthout en de Rodendijk in Zoersel, is verkocht aan Fashion Society. Deze groep is onder meer bekend van de retailketens The Fashion Store en ZEB. In de loop van volgend jaar zullen beide filialen van Rommens de nieuwe naam The Fashion Store krijgen.

De hoofdzetel van Fashion Society is in Merchtem. Op de Rodendijk in Zoersel ligt er al een ZEB vlak bij Modecenter Rommens. Wat Zoersel betreft komt de boodschap onverwacht, omdat daar net de ZEB for Stars, een multibrandstore voor kinderen en tieners, gesloten is. Enkele maanden geleden werd erover gecommuniceerd dat hier in september The Fashion Store zou openen. Dat Rommens volgend jaar ook The Fashion Store zou worden, zou vreemd zijn, want ze liggen slechts honderd meter van elkaar. Voorlopig kregen we geen reactie hoe ze dit gaan oplossen.

ZEB for Stars op de Rodendijk, dat volgende maand ook een The Fashion Store zou worden, was aangekondigd. ©  kma

Modecenter Rommens is een gevestigde kledingwinkel, opgericht door Simonne en André Rommens. Wat begon als Huis Rommens in 1954, evolueerde al snel naar Confectie Rommens in 1967 met een grotere, nieuwe winkel op de Kapellensteenweg 247 in Kalmthout. In 1972 werd dameskleding aan het assortiment toegevoegd. Modecenter Rommens bleef groeien en opende in 1981 een tweede vestiging op de Rodendijk in Zoersel. In 1994 werden beide winkels in een moderner jasje gestoken. Rommens is een multibrandwinkel, die bekendstaat om de goede service, met onder meer retouches. Er werken meer dan twintig mensen.

Modecenter Rommens in Kalmthout. ©  rr

Rommens staat bekend om zijn goede service. ©  kma

“Gezien het ontbreken van geschikte familiale opvolging bij de tweede generatie werd overnamehuis DaVinci Corporate Finance door de familie Rommens aangesteld als adviseur om de zoektocht naar een geschikte overnemer te begeleiden”, laat The Fashion Society in een persbericht weten.

Vanaf maart 2023 worden beide Rommens-winkels een The Fashion Store. ©  rr

“We zijn bijzonder blij dat we onze winkels, die toch ons levenswerk zijn, in goede handen kunnen achterlaten”, zegt de familie Rommens. “The Fashion Store heeft een mooi aanbod fashionmerken en biedt ook persoonlijke service, wat past bij onze klanten.”

Na een overgangsperiode zullen vanaf maart 2023 de bestaande winkels van Modecenter Rommens in Kalmthout en in Zoersel omgedoopt worden tot The Fashion Store winkels. Het is een multibrandconcept met meer dan zeventig merken, zowel voor haar als voor hem. (kma)

Modecenter Rommens in Zoersel. ©  kma

The Fashion Store sluit qua concept wel aan bij Rommens. ©  rr

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio