Onan Van de Weyer met Onanza en de ode aan de Flor van den Bollenwinkel. © Jan Brys

Derde en laatste Zomerdorp met ode aan ‘Flor van den Bollenwinkel’

Brasschaat -

Na twee geslaagde edities in de wijken Driehoek en Kaart begint donderdag 18 augustus het derde en laatste Zomerdorp. Op donderdagavond staat met Onanza en Sofie La Digue Brasschaats talent op het podium. Het Zomerdorp staat in Maria-ter-Heide.

Het Zomerdorp neemt drie dagen in beslag en vindt plaats op het plein aan de Kerkedreef. Alle leeftijden zijn welkom. De organisatie voorziet workshops striptekenen en stiftgedichten. Er staat ook allerhande knutselwerk op het programma.

Donderdagavond zijn er vanaf 20u muzikale optredens van Onanza en Sofie La Digue. Onanza bracht onlangs nog een muzikale ode uit aan Brasschaats snoepwinkeluitbater Flor Van Den Eede die dit jaar 100 zou zijn geworden. Sofie La Digue roept de sfeer van de jazzclubs uit de jaren 40 op. Op hun repertorium staat eveneens latin en bossanova. Zaterdag is er een toernooitje van het populaire 3X3 basketball en zijn er volksspelen voor de liefhebbers. Zaterdagavond is er voor de volwassenen ook nog de zomerse babbelbar tot 22.30u.

Dit is meteen de afsluiter van de reeks Zomerdorpen, een initiatief dat dit jaar voor het eerst uit de grond werd gestampt en in de toekomst wellicht opvolging zal krijgen. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio