Oppositiepartijen willen burgemeester De Wever bevragen rond drugsgeweld

Antwerpen -

De oppositiepartijen Groen en Vlaams Belang willen Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bevragen rond het aanhoudende drugsgeweld. Groen vraagt een themacommissie, terwijl Vlaams Belang zelfs pleit voor een extra gemeenteraad.

Sacha Van Wiele

Het aanhoudende drugsgeweld in Antwerpen zorgt voor politieke zenuwachtigheid. Zowel Groen als Vlaams Belang vinden dat burgemeester De Wever iets te gemakkelijk de verantwoordelijkheid doorschuift naar de federale regering.

“In plaats van steeds met de vinger te wijzen naar andere niveaus vragen we op een themacommissie de presentatie van duidelijke feiten en cijfers. Wat heeft het stadsbestuur effectief gedaan, hoeveel en welke investeringen zijn er gedaan om de complexe problematiek het hoofd te bieden?”, zegt Groen-gemeenteraadslid Karen Maes. “Het geeft de kans te evalueren wat werkt er en wat moet bijgestuurd worden. Op dergelijke commissie krijgen dan ook andere bestuursniveaus het woord om hun aanpak in de strijd tegen drugscriminaliteit voor te stellen. Het is een stap in de richting om samen te werken over de verschillende bestuursniveaus heen.”

Gemeenteraadslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) hoopt steun te krijgen van andere partijen om een extra gemeenteraad samen te roepen. Normaal is de volgende zitting eind september.

“Ik wil de Antwerpse gemeenteraad nu bijeenroepen”, schrijft Dewinter op Twitter. “Het kan niet zijn dat men op zomervakantie blijft terwijl de stad in rep en roer staat en de buurtbewoners schreeuwen om oplossingen. Dit is te belangrijk om werkloos te blijven toekijken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dewinter verwijt De Wever van de zwartepiet door te schuiven en zich te verbergen achter de federale regering.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners