Het Huis van het Kind heeft voortaan een eigen website. © Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Huis van het Kind Sint-Katelijne-Waver lanceert eigen website met nuttige info voor ouders en kinderen

Sint-Katelijne-Waver -

Het Huis van het Kind in Sint-Katelijne-Waver beschikt voortaan over een eigen website. Op de nieuwe website vind je tal van relevante informatie over thema’s per leeftijdscategorie. Op die manier wil het Huis van het Kind ouders helpen in elke fase van de opvoeding.

“Als kindvriendelijke gemeente willen we actief inzetten op duidelijke communicatie naar ouders en kinderen toe”, zegt schepen van Jeugd Jeroen Baeten (N-VA). “Maar het was niet altijd eenvoudig om op onze algemene website uitgebreid en overzichtelijk te communiceren over onderwerpen die kinderen en hun ouders aanbelangen. Met deze nieuwe website creëren we een kanaal waar echt ruimte is voor deze doelgroep.”

Op de website vind je onder meer info over de werking van het Huis van het Kind. “We willen ouders helpen tijdens iedere fase van de opvoeding”, klinkt het. “Of je nu op zoek bent naar info over de buitenschoolse opvang of je merkt dat je tiener met zichzelf in de knoop ligt, je kan ervoor terecht op de nieuwe website. Kinderen kunnen er ook zelf heel wat nuttige info vinden, bijvoorbeeld over activiteiten en onderwijs.”

Om de kinderen en jongeren aan te spreken, werd de website opgebouwd in gemeentelijke huisstijl voor kinderen. “En bovendien is ook de geliefde mascotte Skwibus aanwezig op de site”, zegt schepen van Buitenschoolse kinderopvang en waarnemend burgemeester Eric Janssens (CD&V).  (svds)

www.huisvanhetkind.skw.be

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio