© RTV

Inbreker steelt 3.000 euro uit café De Pit aan ontmoetingscentrum: “Dader forceerde enkele deuren”

Kasterlee -

Café De Pit van het ontmoetingscentrum in Kasterlee kreeg in de nacht van maandag op dinsdag ongewenst bezoek over de vloer. Een inbreker forceerde enkele deuren en richtte achter de toog een ravage aan. “De dader brak de kassa open en ging aan de haal met ongeveer drieduizend euro aan wisselgeld en cadeaubonnen”, zeggen Ben Van de Water en Greet Claes, de uitbaters van De Pit.

Bart Van den Langenbergh

Een inbreker forceerde maandagnacht omstreeks 2u een deur aan de zijkant van het ontmoetingscentrum (OC) aan het Binnenpad in Kasterlee, het gebouw waarin ook het café De Pit gevestigd is. De dader slaagde erin om ook het café zelf binnen te dringen en achter de toog de kassa leeg te halen.

Ben Van de Water staat bij de geforceerde toegangsdeur naar het café De Pit van het OC in Kasterlee. © Bart Van den Langenbergh

Ben Van de Water en Greet Claes, sinds februari 2020 de uitbaters van het café, lagen nog maar pas in hun bed toen ze bericht kregen van de inbraak. “We kregen de voorbije nacht telefoon van de conciërge van het ontmoetingscentrum. Hij woont op de bovenste verdieping van het gebouw”, legt Ben Van de Water uit. “De dief is ook bij hem aan de deur geweest. Hij heeft met een brandblusapparaat enkele keren ingebeukt op de deur van de woning van de conciërge. De bewoner werd meteen wakker en is beginnen roepen. Daarna is de dader weggevlucht.”

Vlak na sluitingstijd

Uit beelden van de bewakingscamera van de gemeente Kasterlee die in het gebouw hangt, blijkt dat de dief al om 2u, slechts tien minuten nadat de uitbaters de zaak hadden gesloten, de toegangsdeur van het OC aan de kant van de Karekietstraat heeft opengebroken. “Hij heeft daarvoor een vijsje in het slot geplaatst zodat de deur openbleef. Daarna is hij in de hal een half uur bezig geweest om de deur naar het café zelf open te krijgen”, vertelt Ben Van de Water. “Uiteindelijk kon hij met een koevoet de deur openwringen. Achter de toog heeft hij de kassalade eruit gehaald en hij heeft ook heel wat kasten uitgeladen. Hij vernielde ook een deur van een nieuwe afwasmachine. Wellicht dacht hij dat daar ook geld in zat.”

De dief nam de inhoud van de kassa van café De Pit mee. © Bart Van den Langenbergh

De inbreker bezocht ook nog even de keuken en vernielde een lade van de saladbar. Volgens de getroffen zaakvoerders was hij duidelijk uit op geld. “We schatten dat de man uiteindelijk met ongeveer drieduizend euro aan geld en ook aan cadeaubonnen aan de haal is gegaan”, zegt Greet Claes. “Er stak na het drukke verlengd weekend vrij veel wisselgeld in de kassa. Zondag was er in de brasserie ook nog een optreden van The Vickings. En op Moederdag zijn er ook heel wat cadeaubonnen verkocht.”

Zwart mondmasker

De politie van de regio Turnhout kwam ter plaatse en is met een onderzoek bezig. De inspecteurs hebben de beelden van de bewakingscamera van het OC opgevraagd. De dader droeg een muts over zijn hoofd en had een zwart mondmasker op. De uitbaters hebben maandagavond net voor sluitingstijd een verdacht persoon op een brommertje traag zien voorbijrijden langs het café. De dader had ook nog geprobeerd om een andere deur langs de buitenkant te forceren en hij beschadigde ook nog een binnendeur naar de parking van het OC.

“We baten de zaak nu al ruim twee jaar uit en het is de eerste keer dat we met zo’n inbraak te maken krijgen. Het is aan de gemeente om te beslissen of er meer veiligheidsmaatregelen nodig zijn”, vertelt Ben Van de Water. “Gelukkig was dinsdag onze sluitingsdag, maar woensdag kan onze zaak wel weer opengaan.”

Een lade van de saladbar in de keuken van De Pit moest er ook aan geloven. © Bart Van den Langenbergh

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio