Sfeerbeeld van de Carrefourparking vorig jaar, tijdens de uitgeregende zomer. Donderdag is er geen plekje meer vrij voor de autocinema met ‘Grease’. © RR

Filmweek in openlucht: speelplaats academie alternatieve locatie en autocinema aan Carrefour volledig uitverkocht

Schoten -

Deze week vindt de ingekorte filmweek plaats die jeugdhuis Kaddish en cultuurdienst Schoten samen organiseren. Die begon maandag met een valse noot, maar komt dinsdag, woensdag en donderdag alsnog op toerental op de speelplaats van de academie en op de parking van supermarkt Carrefour aan de Bredabaan, waar met ‘Grease’ een eerbetoon aan de onlangs overleden actrice Olivia Newton-John op het programma staat.

Sinds Cinema Cabrio, dat jaarlijks plaatsvond op de pui voor het Kasteel van Schoten, er enkele jaren geleden de stekker uittrok na onenigheid met de gemeente, ontfermt de cultuurdienst zich over een heuse filmweek met openluchtvertoningen. Die vindt deze week plaats.

“Het was de bedoeling om al maandag 15 augustus te starten met ‘Dune’. Die zou net als de andere twee geprogrammeerde films ‘The Invisible Man’ op dinsdag en ‘No Time to Die’ op woensdag oorspronkelijk vertoond worden in de tuin van onze partner Kaddish, net als vorig jaar. Maar het jeugdhuis kampt blijkbaar met een onverwachte personeelsuitval en moet forfait geven”, aldus Vincent Jespers van de cultuurdienst.

Nog een alternatieve locatie vinden op de voorbije feestdagavond, bleek niet meer mogelijk. “Maar dinsdag en woensdag gaan de vertoningen wel gewoon door, telkens om 21 uur. Filmliefhebbers zijn welkom op de speelplaats van onze Academie Schoten, campus Beeld aan de Vordensteinstraat 47, recht tegenover Kaddish overigens”, aldus Jespers. De toegang is gratis, maar voor drankjes en hapjes moet je zelf zorgen.

Deze filmmusical uit 1978 is omwille van he overlijden van Olivia Newton-John plots terug actueel. © RR

De eveneens geplande autocinema op donderdag 18 augustus gaat zoals voorzien door op de parking van de grote Carrefour aan de Bredabaan. “De belangstelling hiervoor bleek al meteen bij de ‘voting’ die we organiseerden om de filmkeuze te maken”, zegt Vincent Jespers. “Meer dan vijfhonderd mensen zorgden ervoor dat de nek-aan-nekrace tussen ‘The Lion King’ en ‘Grease’ beslist werd in het voordeel van die laatste. Door een speling van het lot en het recente overlijden van hoofdrolspeelster Olivia Newton-John is die affiche plots brandend actueel.”

Ook om de bewuste film te zien op groot scherm in openlucht is de belangstelling groot. Alle tickets waren in nauwelijks 24 uur de deur uit. De in allerijl gecreëerde extra plaatsen waren ook al na twintig minuten volzet. In totaal zullen de bestuurders en passagiers van honderd wagens de vertoning op de linkerkant van de grote parking (voorbij INNO), kunnen bijwonen. Die begint een half uurtje later dan de andere films om 21.30u. Maar gezien alle plaatsen benomen zijn, heeft het dus geen zin meer om zonder reservatie af te zakken naar Carrefour.(jaa)

Filmweek Schoten nog tot en met donderdag 18 augustus eer info cultuurdienst@schoten.be – tel 03-680 33 44.

 © RR

De affiche van de Schotense filmweek. Opgelet: de locatie werd intussen veranderd naar de speelplaats van de academie. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners