Lawrence Vechter voegt de nieuwe gin toe aan het al ruime aanbod.  © Marc Peeters

Versmarkt Van Eccelpoel lanceert eigen gin: “Met een knipoog naar onze whisky”

Herentals -

Nadat eerder dit jaar al drie verschillende eigen whisky’s op de markt werden gebracht, pakt Versmarkt Van Eccelpoel uit Herentals nu uit met een eigen gin. “De gin sluit nauw aan bij de whisky’s die een beetje de sfeer van de jaren twintig oproepen”, zegt Lawrence Vechter, zaakvoerder bij Van Eccelpoel.

Dat er een link is tussen de whisky en de gin valt pas goed op als je de flessen naast elkaar zet. De vorm van de fles is identiek en dezelfde kunstenaar zorgde voor het ontwerp van het etiket. “We waagden ons aan een productieproces waarbij we konden werken met verse botanicals(kruiden en planten, red.)”, weet Jeroen Lenaerts, specialist sterkedranken.

 © Marc Peeters

Het resultaat is een Belgian London Dry Gin. ‘London Dry’ wijst op de manier van distilleren. Dat gebeurt in één keer, zonder toevoeging van andere kruiden of zoet- en smaakmakers na de eerste distillatie. “De verschillende botanicals waaronder jeneverbes, koriander, salie, citroen, bloemblaadjes, en nog zoveel meer, worden zo vers mogelijk verwerkt. Dat kan alleen bij een kleine productie. Het bevordert de smaak en het karakter van de gin”, legt Lenaerts uit.

14/04/2022 Drankenspecialist Van Eccelpoel lanceert eigen whisky © RTV

Na de distillatie gebeurt de versnijding met water. Op die manier bekom je een alcoholpercentage van 40%. “Door het beperkte alcoholpercentage is de gin zacht, floraal en fris. Ook aardse, kruidige en verfijnde tonen komen aan bod. De gin past goed bij verschillende soorten tonic. Het is ook een prima basis voor klassieke cocktails. Puur met een blokje ijs kan ook”, besluit Lenaerts.

Van de gin zijn 120 flessen beschikbaar, alleen bij Van Eccelpoel. Technisch is het mogelijk een nieuwe batch van de gin te produceren, maar voorlopig is dat niet de bedoeling. “We zien wel wat het wordt,” verklapt Vechter. “Mogelijk bedenken we nog iets nieuws.” (mph)

vaneccelpoel.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio