Janne en Kato behalen samen de eerste plaats op een eerder kampioenschap voor U16 in Maaseik. ©  rr

Zusjes Hillen, beiden studenten topsportschool, halen alletwee goud op Belgisch kampioenschap beachvolleybal

Zoersel -

Op het Muntplein in Brussel vond het Belgisch kampioenschap beachvolleybal plaats. Op donderdag en vrijdag was het al de beurt aan de jeugd. De zusjes Hillen uit Zoersel, Janne (13) en Kato (14), keerden met een aantal prijzen huiswaarts. Ze studeren allebei als volleybaltalenten op het topsportinternaat in Leuven.

Kristin Matthyssen

Donderdag speelde Janne Hillen (13) samen met haar kamergenoot van op het topsportinternaat in Leuven, Wies Schoonis (12). Dit duo kon met enthousiasme en prima communicatie de titel van Belgisch kampioen mee naar huis nemen. Zowel Wies als Janne zullen volgend seizoen in de zaal bij zowel de U15 als de U17 de kleuren van Olvoc Olen onder leiding van Jo Wittevrongel verdedigen. Voor Wies is dit al meerdere jaren een tweede thuis, voor Janne wordt het een nieuw avontuur.

Janne Hillen en haar kamergenote Wies Schoonis behalen goud bij de U14 in Brussel. ©  rr

De beachskills die Wies vorige zomer bij Pro Volley aanleerde en de ervaring die Janne meenam van verschillende jaren training bij de Top Beachvolleybal Academie in Hoevenen gaf dit team de perfecte dynamiek om in de leeftijdscategorie U14 te schitteren.

Coach An Kesselaers benadrukt dat het voor het team Hillen-Schoonis een voordeel was dat ze zichzelf niet te veel druk oplegden.

Anne-Line Vervloet en Kato Hillen behalen goud op het BK beachvolleybal U16 in Brussel. ©  rr

Zus Kato Hillen (14) had zich samen met Anne-Line Vervloet (14), volgend schooljaar beiden in de topsportschool beachvolleybal in Leuven, door een derde plaats op het Vlaams kampioenschap verzekerd van een plaatsje op de tabel van het Belgisch kampioenschap U18. Zonder verwachtingen gingen ze de uitdaging aan en na een spannende wedstrijd om het brons werd dit nationale kampioenschap door deze youngsters met een zeer positieve noot afgesloten. Het betekende een mooie derde plaats op het Belgisch kampioenschap beachvolleybal U18 voor Anne-Line - die in de zaal speelt bij Vamos Stekene - en Kato die in het tussenseizoen de overstap maakte naar het tweede team van Brabo Antwerp.

Op vrijdag vond dan het Belgisch kampioenschap U16 plaats. Anne-Line en Kato wisten zich onder leiding van coach Hannelore Pass tot nieuwe kampioen van België beachvolleybal U16 te kronen.

Janne en Kato Hillen (derde en vierde links) behaalden hier samen goud op een beachvolleybaltornooi in Zwitserland. ©  rr

Vastgoed

Jobs in de regio