Fons Vaningelgem, Gina Vanthillo en Noël Thijs© evdw

Familiesportdag als opener van de festiviteiten rond 50 jaar sportraad

Kalmthout -

De sportraad in Kalmthout bestaat een halve eeuw. Dat wordt liefst drie keer gevierd, telkens op een andere manier. De familiesportdag op zondag 28 augustus opent de viering van 50 jaar sportraad.

Noël Thijs van zwemclub Arvicola, Fons Vaningelgem van volleybalclub Fixit en gemeentelijke sportfunctionaris Gino Vanthillo zijn enkele van de drijvende krachten achter deze drievoudige viering.

“De familiesportdag leek ons een ideale manier om de zomervakantie af te sluiten. Sportpark Heikant biedt iedereen op zondag 28 augustus de mogelijkheid om zich langs zijn of haar meest sportieve kant te laten zien. Omdat we iedereen, ongeacht leeftijd, willen bereiken werken we tegen dan natuurlijk een programma uit op maat van jong en oud”, opent Noël Thijs.

Fons Vaningelgem: “Voetbal, atletiek, petanque, boogschieten, beachvolley en turnen zijn allemaal sporten die via de verschillende clubs een thuisbasis vinden op sportpark Heikant. Logisch dat al deze clubs die dag hun sport op een speelse en toegankelijke manier promoten. Maar er zijn ook andere sportieve activiteiten. We bieden een gekke-fietsenparcours aan, een klimmuur, stormbanen, rodeo en bmx-parcours.”

Wie liever rustig fiets of wandelt komt ook aan zijn of haar trekken. Een bewegwijzerde fietstocht van 21 km toert door de gemeente. Daarnaast is er ook een wandeling van 6 km langs trage wegen en doorsteekwegeltjes”, geeft Gino Vanthillo mee.

Naast het actieve deel van de 50ste verjaardag van de sportraad, verschijnt ook een boek over de sportgeschiedenis van Kalmthout en komt er nog een academische zitting in het najaar. Het boek wordt in november officieel voorgesteld. Wie vooraf bestelt, betaalt 12 euro, nadien kost het 16 euro. Bestellen kan via de gemeentelijke website www.kalmthout.be (evdw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio