© atv, Jan Van der Perre

Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor lange files door werken op A12 richting Antwerpen: “Kies voor de E19”

Wilrijk, Aartselaar -

De werkzaamheden op de A12 tussen Wilrijk en Aartselaar zorgen dinsdag voor stevige files richting Antwerpen. Het Vlaams Verkeerscentrum roept bestuurders dan ook op om van Brussel naar Antwerpen te kiezen voor de E19, zeker nu de A12 door het warme weer nog tot donderdag afgesloten is vanaf het kruispunt met de Atomiumlaan.

jtp

Sinds vrijdagavond 12 augustus is de tweede fase van de structurele onderhoudswerken op de A12 in Wilrijk van start gegaan. De A12 richting Antwerpen is daarvoor afgesloten vanaf het kruispunt met de Atomiumlaan. Al het plaatselijke verkeer naar Antwerpen moet er een omleiding volgen en de werf passeren via de Boomsesteenweg (N177) en vervolgens via de Jan De Voslei of de Jan Van Rijswijcklaan.

Die omleiding veroorzaakt ter plaatse lange files. Dinsdagmorgen rond 10.30, ruim na de ochtendspits, was die nog steeds zeven kilometer lang. “Wie daar in de file stond, verloor zeker een half uur”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

 ©  Jan Van der Perre

De werkzaamheden zouden normaliter tot woensdagochtend 5 uur duren. Omdat het asfalt door de hitte van de voorbije dagen minder snel afkoelt, zijn de werken echter met een dag verlengd, tot donderdagochtend 5 uur.

Het Vlaams Verkeerscentrum roept bestuurders dan ook op de A12 van Brussel naar Antwerpen de komende dagen letterlijk en figuurlijk links te laten liggen en te kiezen voor de E19. “Als de bestuurders hun routes niet aanpassen, dreigen er tot donderdag lange wachttijden te zijn”, stelt Bruyninckx nog. Richting Brussel blijft de A12 wel open.

Fase 3

Na donderdag is de verkeershinder plaatselijk nog niet voorbij, want komend weekend start fase drie van de wegenwerken. Van zaterdagavond 20 augustus om 20 uur tot maandagmorgen 22 augustus om 5 uur wordt gewerkt op de Boomsesteenweg (N177) richting Antwerpen.

Dan zal de Boomsesteenweg richting Antwerpen enkel afgesloten zijn aan het kruispunt met de Atomiumlaan. Verkeer op de Boomsesteenweg vanuit Brussel moet vanaf het kruispunt met de Kontichsesteenweg de A12 nemen richting Antwerpen.

Gelijktijdig met de werken aan het kruispunt wordt ook het wegdek van het viaduct in Wilrijk volledig vervangen door nieuwe asfaltlagen en worden dertien dwarsvoegen in het wegdek vernieuwd, wat een positief effect moet hebben op de geluidshinder. Waar gewerkt wordt, moet het verkeer tijdelijk over één of twee rijstroken.

 ©  Jan Van der Perre

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio