© atv

34-jarige verdachte opgepakt na moord op veertiger uit Lier: man zakte in elkaar op De Coninckplein

De politie heeft maandagavond in Antwerpen een 34-jarige verdachte opgepakt na de moord op een 46-jarige man uit Lier. Het slachtoffer was maandagavond in elkaar gezakt en overleden op het De Coninckplein.

Jarit Taelman

De Antwerpse politie ontving maandagavond rond 19 uur een telefoon van iemand die schoten zou hebben gehoord in de Bredastraat in Antwerpen. De politie nam die oproep meteen ernstig en ging ter plaatse, maar kon daar ook na intensief onderzoek niet meteen iets aantreffen.

“Een tiental minuten later volgde dan een melding dat een persoon op het De Coninckplein was neergestoken. Op camerabeelden bleek dat het om een automobilist ging die op het De Coninckplein was uitgestapt, verder strompelde en dan in elkaar zakte”, vertelt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket.

 © GVA

“De bestuurszetel lag vol met bloed. Omstaanders schoten de man te hulp en belden de hulpdiensten. Twee verpleegsters die aan het eten waren rond het plein begonnen meteen te reanimeren”, vertelde een ooggetuige. De opgeroepen hulpdiensten namen de reanimatie over, maar hulp kon niet meer baten.

“Het 46-jarige slachtoffer uit Lier is bezweken aan zijn verwondingen.” De Antwerpse politie kon kort na de feiten maandagavond al een 34-jarige verdachte arresteren in de buurt van de Bredastraat. “Zijn vermeende rol en betrokkenheid worden nu volop onderzocht”, aldus Aerts nog. “Mogelijk kunnen de twee feiten aan elkaar gelinkt worden, maar dat maakt deel uit van het verdere onderzoek.”

Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord en gisterenavond werd ook ter plaatse afgestapt met de politie, de wetsdokter en het labo van de federale politie. De federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen voert het verdere onderzoek.

De verdachte werd gevat in de omgeving van de Bredastraat. © sare

 ©  Kris Van Exel

 ©  Kris Van Exel

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio