Vorige maand haalde Vicky Van De Peer voor het eerst in haar carrière de top 1.000 van de wereld. “Het laat me toe de kwalificaties links te laten liggen en meteen op de hoofdtabel te kunnen focussen.” © GOYVAERTS

Vicky Van de Peer speelt deze week thuismatch op TC De Pollepel: “Het wordt een speciaal toernooi voor mij”

Na de kwalificaties begint vandaag het grote werk op het ITF-toernooi (15.000 dollar) voor vrouwen in Duffel. Uitkijken wordt het vooral naar Vicky Van de Peer, die op TC De Pollepel nagenoeg een thuismatch speelt.

Kurt Guldentops

Met Vicky Van de Peer, Eliessa Vanlangendonck, Axana ­Mareen en Morane Meyers prijken liefst vier Antwerpse vrouwen op de hoofdtabel in Duffel. Al kregen de laatste twee wel een wildcard. Vicky Van de Peer had dat duwtje in de rug niet nodig, nadat ze vorige maand voor het eerst top 1.000 op de WTA-ranking haalde.

“Een eerste, kleine stapje”, reageert Van de Peer bescheiden. “Het laat me toe de kwalificaties links te laten liggen en meteen op de hoofdtabel te kunnen focussen. Zo kom je toch veel frisser op het terrein in de belangrijke fasen van een toernooi.”

Sterk op dreef

Van de Peer spreekt met kennis van zaken. In het ITF-circuit heeft ze er al een sterke zomer opzitten, waardoor ze boordevol vertrouwen aan de start komt in ­Duffel. De voorbije weken haalde ze zowel in Finland als Marokko de halve finales.

“Het loopt inderdaad lekker, met twee halve finales in mijn laatste vier toernooien. Het is vooral een kwestie van voldoende toernooien te kunnen spelen. Zo pik je het niveau op en word je meegezogen. Die recente prestaties hebben voor mij ook de bevestiging gebracht dat ik het niveau aankan en zelfs nog kan doorgroeien. Dat is een positieve vaststelling.”

En dus wordt er de komende dagen in Duffel toch ook wel stiekem gedroomd van een sterk toernooi van de in Koningshooikt woonachtige Van de Peer. “Het wordt sowieso een beetje speciaal. Ik speel in feite een thuismatch, want ik ken veel mensen op TC De Pollepel en train er ook geregeld. Bovendien verwacht ik ook veel volk, mensen die de kans grijpen om me een keertje aan het werk te zien. Dat zorgt uiteraard voor extra motivatie, maar toch ook voor wat meer druk. We zien wel wat het wordt. Veel zal afhangen van de loting, want er staat best wel wat schoon volk op de hoofdtabel. En dus kan het dat je al in de eerste ronde vol aan de bak moet.”

Na Duffel is Van de Peer in Brussel actief om vervolgens een trainingsweek zonder toernooi in te lassen. Nadien trekt ze nog naar Duitsland.

Vastgoed

Jobs in de regio