Dean Doncos moet nu al een kruis maken over zijn seizoen. “Ik voelde me beter dan ooit en dan gebeurt dit. Dat is balen.” © Tom GOYVAERTs

Dean Doncos (RC Mechelen) is maanden buiten strijd met knieblessure: “Ik geef toe: ik heb een traantje weggepinkt”

Dean Doncos (23) zat zondag tijdens de bekermatch van RC Mechelen tegen Drongen in de tribune. Zich voortbewegen deed hij op krukken. Noodgedwongen, want een week geleden blesseerde hij zich zwaar aan de knie.

gf

“De dinsdagtraining was een uur bezig en alles liep lekker”, zegt Doncos. “Ik had de bekermatch tegen Betekom al wel gemist door een blessure in de bil, maar zoiets hoort bij een voorbereiding. Niks erg dus, en ik voelde me ook echt goed. In een onderlinge partij zette ik druk op de bal en mijn knie schoot naar binnen en naar buiten. Ik hoorde twee ploffen en viel op de grond.”

Je wist meteen dat het ernstig was?

“Dat voel je direct. Ik ben heel goed geholpen door de clubdokter. Die zette snel alles in gang. Ik geef toe: ik heb toch een traantje weggepinkt. Op zo’n moment spookt er ook zoveel door je hoofd. Aanvankelijk hoopte ik dat het toch nog zou meevallen, maar de resultaten van de scan waren heel duidelijk. De voorste kruisband is afgescheurd. Dat kwam heel hard aan.”

Wanneer word je geopereerd?

“Op 26 augustus, voorlopig doe ik oefeningen bij de kinesist, in afwachting van de operatie. De knie mag bij manier van spreken niet stilvallen, ze moet soepel blijven. Dat zal mijn revalidatie verbeteren.”

Sportief moet dit een zware domper zijn?

“Zo is dat, ik had heel veel van dit seizoen verwacht. Het vorige was geen meevaller, ik voelde bijna de hele competitie dat ik fysiek niet kon brengen wat ik wilde. Ik wilde heel fit aan deze voorbereiding beginnen, en dat deed ik ook. Ik heb hard gewerkt aan mijn conditie. En met resultaat, want ik voelde me beter dan ooit. En dan gebeurt dit. Tja, dat is balen. Gelukkig ben ik nog maar 23. Al spreek je met zo’n letsel al snel van een verloren seizoen.”

Hoelang vrees je aan de kant te staan?

“Tot december zijn het oefeningen bij de kinesist. Vanaf dan mag ik beginnen te lopen. In februari hoop ik vervolgens weer aan te sluiten. Maar dat is natuurlijk in het beste geval.”

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS