Lyra-Lierse-speler Gianni Vets (links) in een stevig kopbalduel met Steven Van De Vreede van Zwarte Leeuw. © Robin Fasseur

Jaric Schaessens komt met volwassen Lyra-Lierse nooit in problemen bij Zwarte Leeuw: “Laten we met het oog op competitie nuchter blijven”

Lyra-Lierse heeft de verraderlijke bekertrip naar Zwarte Leeuw tot een goed einde gebracht. Via een gecontroleerd overwicht zorgden Kil en Schaessens voor een 0-2-voorsprong. Pas daarna moest doelman Sterkens zijn eerste echte redding verrichten.

Steven Rosiers

“Als je met 0-2 kan gaan winnen bij Zwarte Leeuw, dan moet je tevreden zijn”, zegt Jaric Schaessens. “In de voorbereiding hadden we al tegen Zwarte Leeuw gespeeld. We wisten dat de thuisploeg scherp zou starten en ging proberen om iets recht te zetten. Het is nooit makkelijk om hier te komen spelen, maar we hebben het goed gedaan.”

Vooral in de eerste helft waren Schaessens en co. heer en meester. “Als we met een 0-2-voorsprong waren gaan rusten, dan had niemand daar iets van kunnen zeggen. Nu stond het slechts 0-1. We wisten dus dat het nog moeilijk kon worden en dat Zwarte Leeuw zou komen. Gelukkig hebben we op het juiste moment de 0-2 gescoord, zodat we iets comfortabeler konden spelen. Dat de bal mooi in de winkelhaak ging? Ik had zelf de hoekschop genomen en toen de bal terugkwam, stond ik nog aan de tweede paal. Hij ging goed binnen, maar het was alles of niets. De bal had net zo goed uit het stadion kunnen vliegen. (lacht) Daarna hebben zij nog enkele kansen gehad, omdat ze meer vooruit gingen spelen.”

Voor Schaessens zelf mag het bekerverhaal van Lyra-Lierse in elk geval nog even blijven duren. “Dit zijn voorbereidingswedstrijden met inzet en dat is veel leuker dan oefenmatchen. We bekijken het ronde per ronde, maar willen zeker zo ver mogelijk geraken. Dat dit vertrouwen geeft voor het seizoen? We moeten vooral nuchter blijven. Ik denk dat we een heel volwassen ploeg hebben met veel jongens die al wat hebben meegemaakt. Dat zie je ook wel en laat ons toe om jonge gasten rustig hun kans te geven. Jiri Struyf brengt bijvoorbeeld heel veel snelheid. Die mix van ervaring en jeugd werkt heel goed.”

Vastgoed

Jobs in de regio