Seppe Kil van Lyra-Lierse is net iets sneller op Nick Verboven van Zwarte Leeuw. Kil zette de bezoekers zaterdag na een dik kwartier op voorsprong. © Robin Fasseur

Zwarte Leeuw ondergaat wet van de sterkste tegen Lyra-Lierse: “We zijn geklopt op kwaliteit en dat is geen schande”

Geen bekerstunt voor Zwarte Leeuw. Een sterk Lyra-Lierse bleek zaterdagavond een maatje te groot en scoorde één keer in elke helft. Een aansluitingstreffer had gekund in een betere tweede helft, maar Lyra-Lierse-doelman Sterkens stond dat niet toe. “We hebben ons best gedaan en kunnen onszelf weinig verwijten”, sprak aanvoerder Jens Lambrechts.

Steven Rosiers

Een stunt zat er eigenlijk nooit in voor Zwarte Leeuw. Toen ­Jochems doelman Sterkens voor het eerst echt op de proef stelde, leidden de bezoekers al met 0-2.

“Lyra-Lierse is vorig jaar net niet gepromoveerd naar eerste nationale en dat was eraan te zien”, was Jens Lambrechts eerlijk in zijn analyse. “Qua individueel talent is Lyra-Lierse top in tweede afdeling. Al vond ik wel dat we de eerste helft te zwak zijn begonnen. Als we toen waren gestart zoals in de tweede helft, dan was het misschien een andere match geweest. Misschien hebben we iets te veel respect getoond en waren we wat onder de indruk. Aan de bal toonden we te weinig lef. Al was Lyra-Lierse gewoon de betere ploeg, hoor. Dat moet we kunnen toegeven. We hebben ons best gedaan en kunnen onszelf weinig verwijten. We zijn geklopt op kwaliteit en dat is geen schande. In onze reeks hebben de meeste ploegen in elke linie één speler die echt goed is. Bij Lyra-Lierse zijn het van de eerste tot de elfde man toppers. Ze kunnen Jordy Peffer laten invallen, dat is een luxe. In onze reeks gaan we zulke ploegen niet tegenkomen.”

Optrekken aan tweede helft

De Leeuwen kunnen zich wel optrekken aan de tweede helft, waarin ze na de 0-2 toch nog een drietal kansen creëerden. “In de tweede helft hebben we het geprobeerd, maar het werd 0-2 op het moment dat wij misschien 1-1 hadden kunnen maken. Daarna hebben we nog wat halve kansen gehad. We waren in ieder geval wat minder onder de indruk en hebben gewoon ons eigen spel gespeeld.”

Deze affiche halen was het bekerdoel van Zwarte Leeuw. Heeft Lambrechts ervan kunnen genieten? “Voor zulke matchen wordt inderdaad altijd gezegd dat je moet genieten, maar ik heb toch vooral afgezien. Ik was eigenlijk blij dat de match gedaan was. (lacht) Al is het natuurlijk wel leuk. Je komt weer eens wat jongens tegen met wie je hebt samengespeeld, zoals Jaric Schaessens.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen