Noor Van Riel in actie in Wuustwezel. “Na Maastricht was ik niet helemaal hersteld, maar voor eigen publiek viel het mee.” © Wezelopdefoto.be

Noor Van Riel haalt week na debuut op halve afstand derde plaats in Wuustwezel: “Ik had niet het gevoel dat ik er echt klaar voor was”

Amper zes dagen na een knap debuut op de halve afstand in de 70.3 van Polen sleepte Nick Thijs zaterdag een podiumplaats uit de brand op de Sterke Peertriatlon in Wuustwezel. Alleen Adrien Deharre en de snelle Antonio Hernaert bleken een maatje te groot. Bij de vrouwen ging Noor Van Riel uit Loenhout net als vorig jaar met het brons aan de haal.

Bart Spruijt

“Ik had toch wat schrik voor het herstel”, sprak Nick Thijs na zijn avontuur van vorige week in ­Polen. “Waarom ik het toch wilde proberen? Er is altijd een toffe sfeer in Wuustwezel en ik ken er veel volk. Daarom wou ik er toch graag bij zijn. Maandag en dinsdag was ik nog flink stijf na de ­autorit vanuit Polen. Vanaf woensdag begon ik me beter te voelen en ook tijdens de race voelde ik me goed. Het herstel ging verbazingwekkend vlot.”

Valpartijen

Op de sprinttriatlon is het van cruciaal belang mee te zijn tijdens het zwemmen. Thijs slaagde met brio in die opdracht. “Na het zwemmen zat ik mee in de kopgroep van zeven. Tijdens het fietsen vielen door valpartijen eerst Alexis Krug en daarna een andere triatleet weg uit de kopgroep. Ik had het geluk enkele keren nipt recht te kunnen blijven. Ik wisselde als eerste, maar voelde dat de latere winnaar Adrien Deharre te sterk liep. Antonio Hernaert kon ik twee kilometer lang volgen, maar plots had hij een gaatje en dat kreeg ik niet meer gedicht.”

Deharre triomfeerde uiteindelijk in 54’41, voor Hernaert (55’10) en Thijs (55’40). De Kapellenaar kan nu met veel vertrouwen toewerken naar het BK halve triatlon op 17 september in Wallonië. “Dat is mijn laatste grote doel. Het BK sprint en BK kwart vielen tegen door ziekte en pech. Er rest me nog één BK om iets recht te zetten.”

Bij de vrouwen ging de jonge Hannelore Willen met de zege aan de haal. De Kroatische Sonja Skevin werd tweede, Noor Van Riel pakte de laatste plek op het podium. Een week eerder had ze nog maar haar debuut gemaakt op de halve afstand in Maastricht.

“Ik voelde me nog niet helemaal hersteld van Maastricht”, sprak de triatlete uit Loenhout. “Ik had niet het gevoel dat ik er al helemaal klaar voor was, maar zo’n sprint­triatlon is toch een ander soort inspanning en het viel mee voor eigen publiek.”

Omgeslagen voet

Na het zwemmen zat Van Riel attent mee in een ideale fietsgroep. “Er waren direct twee goeie triatleten voorop: die Kroatische en Hannelore. Ik heb samen kunnen fietsen met Lotte De Vet (de zus van Hanne, die zaterdag nog 22ste werd op het EK in München, red.) en Melanie ­Massant. We kennen elkaar goed en draaiden prima rond. Toch verloren we wat tijd op het kopduo. Ik had een slechte wissel naar het lopen, moest eerst ook achtervolgen, maar uiteindelijk ben ik toch nog derde kunnen worden. Achteraf zag ik dat ik nog ietsje sneller gelopen had dan de tweede, maar ze waren echt wel te ver weg. Tijdens het lopen heb ik ook nog mijn voet omgeslagen, maar ik ben door de pijn gelopen, omdat ik die derde plek niet wilde afgeven. Vorig jaar was ik ook al derde, toen na Kirsten Nuyes en Britt Heirman, die dit keer allebei ontbraken. Maar goed, nu zaten er opnieuw twee sterke triatleten voor mij.”

Vastgoed

Jobs in de regio