Elyne Boeykens. © robin fasseur

Elyne Boeykens pakt voor eigen volk toernooizege zonder ook maar één set af te geven: “Zalig om enige toernooi deze zomer te kunnen winnen”

Feestje in eigen huis voor Elyne Boeykens zondag op TC Forest Hills in Wommelgem. Boeykens was voor eigen volk outstanding en schreef zo de Porsche Centre Antwerpen Open bij op haar palmares. “Het is zalig om te winnen op je thuisclub. Zeker als het je enige toernooi van de zomer is”, straalde Boeykens. Bij de mannen was Antwerpenaar Liam Dielen de beste.

Nadat het toernooi van de Stad Antwerpen, decennialang een van de klassiekers op het Belgian Circuit van de kalender verdween, vult de Porsche Centre Antwerpen op TC Forest Hills met drie sterren deze leemte mooi in. “Ze hebben hier op de club echt wel het onderste uit de kan gehaald”, zegt Boeykens. “Het toernooi was op alle vlakken in orde.”

De 31-jarige Antwerpse tennisster, ooit het nummer 297 op de WTA-ranking, is tegenwoordig vooral in het padelcircuit actief. “Ik geef nog tennisles aan talent Grace Biot en speel ook nog nationale interclub. Op 27 augustus spelen we met TC Forest Hills de halve finale van de nationale interclub.”

Op het toernooi van haar eigen club kon de Antwerpse dan ook niet ontbreken. “Toen ik de tabel bekeek, had ik nooit durven te dromen om hier de titel te winnen. Of ik last had van de weersomstandigheden? Het was zwaar, maar ik heb daar in mijn carrière altijd goed mee kunnen omgaan. Ik zat ook meteen goed in het toernooi. Vooral mijn kwartfinale tegen eerste reekshoofd Eliessa Vanlangendonck (WTA 759) was sterk. Ik won die partij met tweemaal 6-2.”

WK in Qatar?

Vanaf de 1/8ste finales tot in de finale verloor Boeykens geen enkele set. In de finale wachtte ­Elisabeth Chantraine van TC Gym uit Schoten, maar ook zij bleek geen partij. Boeykens won in zwoele temperaturen makkelijk met 6-1 en 6-3.

“Het was een prima week, maar vanaf nu gaat de ­focus opnieuw op het padel. Ik speel de komende week in ­Knokke en Oostende. Het WK padel (30 oktober-5 november) in ­Qatar? Vorig jaar was dat na het EK in Spanje een geweldig avontuur. Ik hoop opnieuw geselecteerd te worden, maar de concurrentie zal fel zijn.”

Ook Liam Dielen kende in ­Wommelgem een prima toernooi. Ook hij verloor de hele week geen enkele set. In de finale was hij met 6-3 en 6-2 te sterk voor eerste reekshoofd Arnaud Destrebecq (R. Fayenbois TC).

Deze week is er in het gewest Antwerpen één toptoernooi van het Belgian Circuit. Op TC Ter ­Linden in Edegem is er voor de mannen een tweesterren­toernooi en voor de vrouwen een één­­­ster­toernooi. Bij de mannen is ­Antwerpenaar Idriss ­Haddouch (TC Forest Hills) het eerste reekshoofd. Bij de vrouwen staan ­onder meer Helena Verbeeck (TC Wingfield ­Mechelen) en Lynn Janssens (TC Gym Schoten) rechtstreeks op de hoofdtabel. (cpm)

Vastgoed

Jobs in de regio