Nico Lemaire van Cappellen in een stevig kopbalduel met Mustafa Ahmed Yumit van Sint-Lenaarts. © Robin Fasseur

Doelman Björn Joossens loodst Cappellen na strafschoppen voorbij Sint-Lenaarts: “Na rotavond wou ik in penalty’s iets rechtzetten”

Cappellen heeft zich ten koste van Sint-Lenaarts geplaatst voor de vierde ronde van de Beker van België. Al had het daarvoor zaterdagavond wel penalty’s nodig (2-2, 0-3 in penaltyreeks). Grote held in die strafschoppenserie: Cappellen-doelman Björn Joossens die liefst twee elfmeters kon stoppen.

Kristof Gabriels

“Tot aan die strafschoppen was het nochtans een rotavond voor mij”, zegt Björn Joossens. “Sint-Lenaarts trapte in negentig minuten tijd amper twee keer tussen de palen, maar het was wel twee keer raak. Daarom was ik er ook op gebrand om iets recht te zetten in de penaltyreeks en dat is gelukt. Sinds ik hier speel, is het trouwens al de vierde of de vijfde keer dat we na strafschoppen doorstoten in de beker. Puur toeval is het dus niet.”

Cappellen had wel de handen vol met een goed georganiseerd Sint-Lenaarts. “We hadden het betere van het spel, maar net als vorige week (1-0-zege tegen Torpedo Hasselt, red.) waren we niet scherp genoeg in de zone van de waarheid. Dat is dus zeker nog een werkpuntje. Al hebben we ook nog tijd, natuurlijk. Ondertussen moeten we niet flauw doen over onze bekerambities. We mikken resoluut op een vijfde ronde thuis tegen waarschijnlijk Heist.”

Voor aanvoerder Jordi Nolle en Sint-Lenaarts zit het beker­avontuur er dan weer op. “We kunnen met opgeheven hoofd terugblikken op onze campagne”, zegt de doelman. “We hebben het Cappellen, dat toch een reeks hoger speelt, best lastig gemaakt. Zo hebben we heel weinig weggegeven. Toen we een kleine tien minuten voor tijd op voorsprong klommen, dacht ik zelfs even dat we zouden doorgaan.”

De openingstreffer van invaller Vermeiren luidde een knotsgekke slotfase in. “In amper twee minuten tijd ging van het een 1-0-voorsprong naar een 1-2-achterstand. Op dat vlak moeten we misschien nog iets volwassener worden, want na de gelijkmaker sloop er plots wat angst en twijfel in de ploeg. Nu goed, ik ben ervan overtuigd dat we met deze mentaliteit heel wat punten gaan pakken dit seizoen. Deze goede prestatie geeft in elk geval vertrouwen.”

Vastgoed

Jobs in de regio