De veel te zwaar geladen vrachtwagen werd weggesleept en in beslag genomen. © Politie Mechelen-Willebroek

Politie plukt veel te zwaar geladen vrachtwagen en opgedreven brommer uit het verkeer

Mechelen -

De politie heeft afgelopen weekend een lichte vrachtwagen in beslag genomen. De vrachtwagen was veel te zwaar geladen en bleek bovendien met zowat niets in orde. Verder werden er bij controleacties ook een opgedreven brommer, lachgas, een matrak en dopingproducten in beslag genomen.

Stijn Van de Sande

De agenten van de politie Mechelen-Willebroek zetten afgelopen weekend een lichte vrachtwagen aan de kant. De vrachtwagen was geladen met afgebroken gewapend beton en werkmateriaal. “Bij een asweging stelden we vast dat de achterste as maar liefst 87% overladen was. Daar staat een boete van 2.800 euro op”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande. “Het volledige voertuig was 81% overladen. Dat levert een boete van 4.000 euro op.”

Bovendien bleek de vrachtwagen met zowat niets in orde. “De veel te zware lading in de open laadbak was totaal niet gezekerd en de schouwing van het voertuig was vervallen. Het was ook niet geldig verzekerd. Alsof dat alles nog niet genoeg was, droeg de bestuurder bij de interceptie geen veiligheidsgordel. Hierop werd een takelwagen opgeroepen. De vrachtwagen werd weggesleept en in beslag genomen.”

Opgefokte scooter

Ook een opgedreven brommer werd voor een periode van dertig dagen geconfisqueerd. “Bij een controle op onze rollentestbank bleek de bromfiets klasse A een werkelijke snelheid te halen van 55 kilometer per uur. Dat is een stuk meer dan de maximaal toegelaten 25 kilometer per uur. De scooter was ook niet verzekerd”, aldus Van de Sande. “Alle onderdelen die dienen voor het opvoeren van de brommer worden verwijderd. Na een maand krijgt de bestuurder de scooter terug. Hij moet nadien wel nog terugkomen voor een nieuwe test.”

Verder trof de politie bij een bestuurder ook een grote fles lachgas aan. De fles werd in beslag genomen en omdat ze los in de wagen lag, krijgt de bestuurder een boete van 275 euro. Tot slot werden er ook een gebruikershoeveelheid cannabis, een matrak en dopingproducten in beslag genomen. (svds)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio