Het kunstgrasveld van site Den Uyt in Mol. © rr

Kunstgrasveld Den Uyt tijdens schoolvakanties open op vrije momenten

Mol -

Het kunstgrasveld op sportsite Den Uyt in Mol wordt voortaan tijdens schoolvakanties gratis opengesteld om te sporten. Dat kan wel alleen op momenten dat er geen reservatie is geboekt.

Tot voor kort kon je alleen met een reservatie gebruikmaken van het kunstgrasveld op site Den Uyt. Daar komt nu verandering in. Wanneer er geen reservatie is geboekt, kan je voortaan tijdens de openingsuren van sportcentrum Den Uyt in de schoolvakanties gebruikmaken van het kunsgrasveld.

De toegang tot het veld verloopt via het poortje langs de kant van de sportbox, te bereiken via de ingang van het skatepark in de Rivierstraat. Wel krijgen reservaties altijd voorrang. Wie zeker wil zijn van een tijdsblok, kan het kunstgrasveld nog altijd reserveren bij de zaalverantwoordelijke van de sporthal.

Erkende Molse clubs met actieve jeugdwerking en die lid zijn van de sportraad, betalen 5,50 euro per uur en per terrein. Voor andere Molse clubs is dat 7,70 euro. Individuele sporters en niet-Molse clubs betalen 10 euro per uur en per terrein.

De afspraken worden aangepast nadat herhaaldelijk was vastgesteld dat het kunstgrasveld wordt gebruikt door sporters zonder vooraf te reserveren. Daarbij sneuvelden al meermaals de ballenvangers omdat sporters over de omheining klimmen.

Om tegemoet te komen aan de duidelijke nood aan dergelijke sportterreintjes, stuurt de gemeente de afsprakennota bij. De zaalverantwoordelijke ziet toe op het correct naleven van de afspraken. Het gaat om een proefproject dat op elk ogenblik kan worden bijgestuurd. (mto)

Reservaties: sportcentrum Den Uyt, 014-33 05 15.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio