De gemeente Lille zoekt nieuwe gemachtigde opzichters om kinderen de baan veilig te laten oversteken. © Bart Van den Langenbergh

Bestuur zoekt gemachtigde opzichters: “Vooral in Gierle dringend vrijwilligers nodig”

Lille -

Het lokaal bestuur van Lille is op zoek naar nieuwe gemachtigde opzichters om kinderen tijdens schooldagen mee helpen de weg over te steken. Vooral in Gierle zijn er dringend extra vrijwilligers nodig.

Met het nieuwe schooljaar in aantocht, is de gemeente Lille op zoek naar gemachtigde opzichters. Een gemachtigd opzichter, of brigadier, helpt kinderen tijdens schooldagen veilig de weg over te steken.

“We vinden het in onze gemeente heel belangrijk dat kinderen veilig aan de schoolpoort geraken. Ons team van brigadiers vormt hierbij een onmisbare schakel”, luidt het bij de gemeente Lille. “Op dit moment hebben we een tekort aan gemachtigde opzichters in onze gemeente. Vooral in Gierle hebben we dringend extra vrijwilligers nodig. Met deze oproep hopen we veel positieve reacties te krijgen.”

Gemachtigde opzichters ontvangen een vrijwilligersvergoeding van vijf euro per dienst. Ze krijgen ook een gratis opleiding, een verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid en kunnen rekenen op de nodige begeleiding en ondersteuning.

“Iedereen die minstens 18 jaar is en over wat vrije tijd beschikt, kan zich opgeven als gemachtigd opzichter. We hebben ochtend-, middag- en avonddiensten”, schetst het lokaal bestuur. “Er wordt niet van je verwacht dat je elke dienst voor jouw rekening neemt. We we zijn al heel erg blij met enkele momenten per week. Je kan zelf aangeven welke momenten voor jou passen.” Kandidaten contacteren best het gemeentebestuur van Lille. (bvdl)

vrijwilligerswerk@lille.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio