© Tommy Maes

Tractor volledig uitgebrand in Mol-Sluis

Mol -

In Mol-Sluis is maandagavond brand uitgebroken in een tractor. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig in lichterlaaie. De tractor is volledig uitgebrand.

Het incident deed zich maandagavond voor rond 21.30u. In de straat Sluis in Mol-Sluis merkte de bestuurder van de tractor brand op. Hij zette vervolgens zijn voertuig aan de kant en probeerde het vuur te doven met een blustoestel. Ook buurtbewoners kwamen te hulp gesneld met een tuinslang.

De poging om op die manier de brand te blussen, lukte niet. Door de hitte ontploften de banden van de tractor. De knal was tot ver in de omgeving te horen. Toen de brandweer ter plaatse was, stond het voertuig in lichterlaaie.

De brandweer moest lang nablussen voordat het voertuig kon worden getakeld.   © Tommy Maes

Blussen verliep ook moeizaam, omdat de tractor vloeistof lekte. De brandweer heeft nog lang moeten nablussen voordat het voertuig kon worden weggetakeld zonder kans op heropflakkering van de brand.

Dicht bij huis

De tractor is volledig uitgebrand. Ook de oplegger liep veel schade op. Die had op het moment van de brand geen lading mee. Ver weg moest de tractor ook niet worden getakeld, want het voertuig stond vlak bij een takelbedrijf geparkeerd.

Niemand raakte gewond. Wel werd de bestuurder uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht omdat hij mogelijk rook van de brand had binnengekregen.  

De tractor is volledig uitgebrand.  © Tommy Maes

(mto)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio