Standard Luik was in de finale van de Kempencup in Tielen een maatje te groot voor de buren van Eupen. © RR

Standard wint voor tweede keer Kempencup: Luikenaren verslaan buren van Eupen

Tielen -

De jongens van Standard Luik hebben maandag in Tielen (Kasterlee) de Kempencup in de wacht gesleept. 24 clubs uit binnen- en buitenland namen deel aan dit toernooi voor U12-spelers.

Bart Van den Langenbergh

KFC De Kempen uit Tielen organiseerde maandag voor de achtste keer de Kempencup. Op dit internationaal voetbaltoernooi voor U12-spelers namen in totaal 24 clubs deel. Naast een ploeg van de KFC De Kempen zelf zakten ook jongeren van het Britse Luton Town, het Duitse Borussia Mönchengladbach en van Club Brugge en Standard de Liège naar het Staf Janssensstadion af.

De lokale ploeg van KFC De Kempen in actie tegen STVV op de Kempencup in Tielen. © RR

Standard slaagde voor de tweede keer erin om de Kempencup te winnen. In de finale waren ze te sterk voor de jongeren uit KAS Eupen.

KFC De Kempen speelde tegen Borussia Mönchengladbach, Standard, Royale Union Saint-Gilloise, STVV en SK Deinze. Na de groepsfase namen Luton Town, Club Brugge, Standard en Eupen het tegen elkaar op. De finale, een echte Waalse derby, was al snel beslist. Standard begon verschroeiend en stond na vijf minuten al 2-0 voor. Voor de rust verdubbelde ze hun voorsprong tot 4-0. Eupen kon in de tweede helft nog enkele keren tegenprikken maar de wedstrijd lag reeds in zijn plooi.

Standard wint zo, na de editie van 2018, voor de tweede keer de Kempencup. De Luikenaren evenaren hiermee KV Mechelen en OHL. “We zijn blij dat alles weer goed verlopen is”, zegt Dirk Stappaerts, voorzitter van KFC De Kempen. “Het is ieder jaar een hele organisatie maar toch slagen we erin met heel wat vrijwilligers om hier een toptoernooi van te maken.”

Een speler van Luton Town uit Engeland geeft het beste van zichzelf op de Kempencup in Tielen. © RR

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio