Man overleden op De Coninckplein in Antwerpen, onderzoeksrechter gevorderd voor moord

Antwerpen -

Op het De Coninckplein is maandagavond een man bloedend in elkaar gezakt en overleden. Over de omstandigheden en de identiteit van het slachtoffer is voorlopig nog geen informatie bekend. Eerder kreeg de politie een melding van schoten gelost in de Bredastraat. De politie onderzoekt of beide incidenten aan elkaar gelinkt zijn.

nelo, jtp

“Rond 19.10 uur reed een man met zijn grijze Mercedes het De Coninckplein op. Uit de auto stapte een man die hevig aan het bloeden was. Hij is meteen op de grond gevallen”, vertelt een ooggetuige. “De bestuurszetel lag vol met bloed. Omstaanders schoten de man te hulp en belden de hulpdiensten. Twee verpleegsters die aan het eten waren rond het plein begonnen meteen te reanimeren.”

Een patrouille van de politie kwam meteen ter plaatse en startte de reanimatie. “Kort daarop kwamen ook een ziekenwagen en MUG aangesneld”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Het medisch personeel nam de reanimatie over, maar helaas zonder succes. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.”

Onderrug

Over de omstandigheden en de identiteit van het slachtoffer is voorlopig geen informatie bekend. Volgens getuigen het gaan om een man tussen de dertig en de veertig jaar. Hij zou steek- of schotwonden hebben gehad in de onderrug. De politie stelde een gerechtelijke perimeter ingesteld rond het plein. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

“Kort voor het incident kregen we verschillende meldingen van schoten in de Bredastraat. Ter plaatse was echter niets meer te bespeuren”, zegt Bruyns. De politie gaat na of de schoten gelinkt zijn aan het incident op het De Coninckplein.

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord. Er werd ook ter plaatse afgestapt.

In de Bredastraat zou maandag ook geschoten zijn op de binnenkoer van een appartementsgebouw. © sare

 ©  Kris Van Exel

 ©  Kris Van Exel

 ©  nelo

 © rr

 © rr

 ©  rr

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio