Moeders kregen een gratis plantje bij bezoek aan de bib. © rr

Buurt in Bloei zet Kielse mama’s in de bloemetjes: “Binnenkort élke dag genieten van groener Kiel”

Antwerpen -

Mama’s die op Moederdag langs de bibliotheek Kielpark passeerden, kregen een bijzondere ontvangst. Zij werden letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. De bib veranderde namelijk voor een dag in een groene ontmoetingsplek waar moeders gratis groen kregen. De actie moet Kielenaars warm maken voor Buurt in Bloei, een project waarmee inwoners hun buurt zelf kunnen vergroenen.

Moederdag wordt vaak geassocieerd met bloemen en plantjes. En dat waren ze op het Kiel niet vergeten. Tegen de gevel van de bibliotheek stonden maandag opeengestapelde bierbakken waartussen felgroene plantjes prijkten. Elke inwoner die langskwam, kreeg een gratis cadeau mee naar huis voor Moederdag. 

 © rr

De actie kadert binnen het project Buurt in Bloei. Naast de rondreizende serre van het Ecohuis voorzag de stad een infostand in de bib waarmee buurtbewoners meer te weten kwamen over de voordelen van groen in hun buurt. Enthousiastelingen kregen meteen de kans om een gratis geveltuin, groenslinger of boomvak aan te vragen bij district Antwerpen.

 © rr

 © rr

“Met deze actie willen we buurtbewoners motiveren om zelf hun buurt te vergroenen met Buurt in Bloei. Zo kunnen ze binnenkort élke dag genieten van een groener Kiel”, vertelt districtsschepen voor groenvoorziening & parken Tom Van den Borne.

    rr(lava)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio