Liefhebbers van vinyl konden zich uitleven op de markt. © Joris Herregods

Marktkraampjes, liveoptredens en zonnestralen op Feest van Alledaagse Waanzin: “Boeken verkopen om ons familiefeest te financieren”

Antwerpen -

Op de Bolivarplaats organiseerde café Boekowski maandagnamiddag het feest van Alledaagse Waanzin. Op het geïmproviseerde terras voor het Vlinderpaleis genoten bezoekers van drankjes en hapjes. En terwijl sommigen naar poëzie en livemuziek luisterden, zochten anderen naar die ene zeldzame plaat of dat ene legendarische boek op de boeken- en vinylmarkt.

“Nee, nee, nja, ja”. Als volleerde vinyl ‘diggers’ razen Albert, Peter en Dirk door de bak met new-waveplaten. Het trio heeft aan een oogopslag genoeg om te weten of een plaat al dan niet de moeite waard is. Niemand die hun mening in twijfel trekt. “We zijn dan ook een speciaal clubje hoor”, lacht Dirk. We kwamen hierheen om een paar pareltjes op de kop te tikken, en voorlopig lukt dat vrij aardig”, vult Peter aan. 

Albert, Dirk en Peter. © Joris Herregods

“Door platenbakken snullen is voor ons een uit de hand gelopen hobby. Ondertussen weten we dat goedkope kraampjes altijd een interessant aanbod hebben”, zegt Albert. Ik heb net een reggae remix van Stayin’ Alive gevonden, die gaat zeker goed werken in mijn dj-sets”, aldus Peter, die regelmatig achter de decks te vinden is als dj Funkoholic.

“We zoeken nu nog even verder, maar gaan ons zo dadelijk toch even neerzetten voor een biertje. Dat hebben we wel verdiend”, lacht Albert.

Ongedierte bestrijden

Het is echter niet al vinyl wat de klok slaat op de Bolivarplaats. Zussen Chloe en Carmen Vandenhoeck proberen samen met hun moeder Carla en oom Marc een bont allegaartje spullen te verkopen die ze verzamelden toen ze onlangs het huis van hun overleden grootmoeder leegruimden. “Het zijn vooral veel boeken, maar dat is niet erg. We hebben namelijk wat geld nodig voor onze familiefeesten te financieren”, lacht Chloe.

De familie Vandenhoeck. © Joris Herregods

“We zijn een grote familie, en als we iedereen willen uitnodigen, moet er geld in het laatje komen. In de woning huist op dit moment trouwens nog een marter. Misschien moeten we eens nadenken of we het geld in eerste instantie niet beter aan ongediertebestrijding kunnen spenderen.”

Thomas en Kyra genieten van de muziek. © Joris Herregods

Wie even uitgekeken is op de boeken en platen, plaatst zich rustig op het geïmproviseerde terras van het café. Thomas en Kyra genieten in de zon van het optreden van een kennis. “Het is een gezellig feest. Niet te groot, niet te druk. Af en toe rijdt er eens een tram voorbij en dat is wel wat jammer, maar we laten dat de pret niet bederven. Na het optreden trekken we nog even naar de kraampjes. Geen betere plaats om onze platencollectie uit te breiden dan op het feest van Alledaagse Waanzin.” (lava)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio