Archiefbeeld. © rr

Negen dronken bestuurders betrapt in Antwerpse binnenstad

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend het verkeer in de binnenstad gecontroleerd. Negen bestuurders hadden te veel gedronken, één bestuurder was ondanks een lopend rijverbod toch achter het stuur gekropen.

nelo

“Zaterdagavond bliezen drie bestuurders positief”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Eén van hen reed ook onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken. De twee anderen mochten gedurende zes uur niet achter het stuur kruipen.”

Zondag bleken zes bestuurders met een glas te veel op achter het stuur te zijn gekropen. “Drie van hen kregen een rijverbod voor drie uur, een bestuurder mocht gedurende zes uur niet rijden en twee anderen hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.”

Daarnaast betrapte de politie ook een bestuurder die ondanks een lopend rijverbod toch achter het stuur was gekropen. “Zowel de bestuurder als de eigenaar van het voertuig zijn geverbaliseerd. De ene omwille van het negeren van het rijverbod en de eigenares omwille van het feit dat ze haar auto uitleende aan iemand zonder rijbewijs”, aldus de politie.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio