Aan het station van Heide staat het beeld van Moeder © evdw

Gids Jan Ingelbrecht neemt je mee naar de Heide van Moeder Kee

Kalmthout -

Gids Jan Ingelbrecht neemt belangstellenden zondag 21 augustus mee op een wandeling naar de Heide van Anna Cornelia Teysen, beter gekend als Moeder Kee.

Ergens in het centrale deel van de Kalmthoutse Heide, in de driehoek Vossenbergen, Wilgenduinen en Cambuusduinen, had Moeder Kee haar barak staan. Op het einde van de 19de eeuw werd daar ten behoeve van de zandgravers van de Vossenbergen een houten barak met stenen fundatie opgericht. Er was meer dan 150 man aan het werk. ( )

Na het beëindigen van de zandwinning wordt de Cambuus een toeristische trekpleister. Hier kwamen tal van kunstenaars logeren. Sommigen kochten nadien een buitenverblijf in Kalmthout. Moeder Kee staat eigenlijk mee symbool voor de ontwikkeling van Heide.

Met deze cultuurhistorische excursie brengt de gids het onvergelijkbare verhaal van één van de boeiendste pioniers van de Kalmthoutse Heide en bezoek je de site waar alles zich heeft afgespeeld. De wandeling is 8km lang en vertrekt om 14u aan de parking Zuid aan de Verbindingsstraat. Deelnemen kost 7,5 euro, UiTPAS en kansentarief 1,5 euro. Einde 17u. Info: https://kalmthout.be/dienst/visit-kalmthout (evdw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio